Diskussion:Missale Slesvicense

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sydslesvig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydslesvig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydslesvigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Please note de:Laurens Leve and de:Levo Leve.--Kresspahl (diskussion) 26. jun 2015, 12:10 (CEST)

Hvad skete ved reformationen[rediger kildetekst]

I teksten står: I Danmark var messetraditionerne allerede forsvundet med reformationen i 1536.

og videre: Den Luthersk evangeliske trosretning indførte bl.a. prædikener på modersmål...

Der savnes kilder til disse sætninger. Den sidstnævnte sætning er med stor sandsynlighed misvisende, idet præsterne i Danmark formentlig har prædiket på dansk længe inden reformationen - alt andet ville være meningsløst. Forestillingen om, at præsterne i Danmark tidligere prædikede på latin, er næppe reelt begrundet, men et resultat af intensiv propaganda og misinformation.