Diskussion:Mytologi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er mytologi synonymt med religionsvidenskab eller er der en forskel - i så fald hvilken? --hansjorn 1. jul 2005 kl. 12:54 (CEST)

Man kan betragte teologi som en primært kristen overbygning på mytologien - de ser religionen indefra, hvor religionsvidenskaben ser den udefra. Myterne i en mytologi betragtes ikke nødvendigvis som sande, men de har pointer, som beskriver verden omkring os. Tidligere ville man sige at vi har religion, mens de andre (herunder antikken) har mytologi, men i dag er man mere tilbøjelig til også at se mytologiske træk i sin egen religion. --Palnatoke 1. jul 2005 kl. 13:03 (CEST)
Det giver fornuft - først at man betragter sin egen religion som den eneste sande - og de andres som overtro eller mytiske. Siden at man betragter det hele under ét. Så det objektive må være at betragte alle religioner som ens, --hansjorn 1. jul 2005 kl. 13:06 (CEST)