Diskussion:Offside

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Det kunne være interessant, hvis denne artikel fortalte hvorfor reglen blev indført i sin tid. For en ikke fodbold-kyndig virker det som en underlig regel der tilmed, som artiklen nævner, er vanskelig at håndtere i praksis. Hvorfor er den der så?

Offside på målspark?[rediger kildetekst]

Jeg mener at man godt kan blive offside på et målspark; men jer er ikke helt sikker...

Tilgængæld giver det jo sig selv, at man ikke kan blive offside på et hjørnespark, da bolden jo altid spilles bagud.

Fodbolden kan pt. læses på den her adresse (Offside er §11): http://dbu.dk/data/dbu/filedb/1855.PDF

Der står klart og tydeligt, at man ikke kan blive offside på målspark. Hjørnespark kan sparkes fra op til en meter fra mållinjen. Derfor er undtagelsen nødvendig.

Formål? Udmærket artikel, især hvis nogen ville tilføje det væsentligste: Formålet med reglen.--Foto 24. mar 2008, 17:56 (CET)

Offside reglen.

sad her og så en fremragende kamp mellem Holland og Italien. Det første mål var dog i mine øjne et af de lidt mærkeligere, Da Hollands angriber så ud til at være klart offside. Ganske vist lå der en forsvars spiller bag baglinien, men han kan da ikke ophæve offsiden når han er uden for banen eller kan han?

Forsvarsspillere bag baglinjen opfattes som udgangspunkt som om de stod på baglinjen. Derfor var hollænderen ikke offside, da han scorede. --Henrik Hansen 10. jun 2008, 10:28 (CEST)