Diskussion:Ohms lov

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hejsa allesammen herinde.

Jeg er voksen lærling som elektriker ( 38 år ) har I herude nogele metoder til at lære udenad samt en nemmere forståelses forklaring ?

Hej elektriker!
Min gamle fysiklærer lærte mig at skrive selve formlen U=RxI på en brøkstreg med U oppe i tælleren og RxI nede i nævneren. Så holder man sin finger hen over den ukendte,derved fremkommer regnestykket helt automagisk:
Dækker du U til, ser du RxI, men hvis du f.eks dækker R til, fremkommer brøken U delt med I.
Er det bogstaverne, du ikke kan huske, ligner Uet et V som i volt, altså spænding. I er strømmen og ligner den ledning, strømmen løber i, og R er faktisk en forkortelse for resistance, der er engelsk for modstand. Iøvrigt både komponentens egenskab og for det at stritte imod.
Formlen nedenunder selve Ohms lov er effektformlen (P=UxI). Den kan skrives som ovenstående, og P'et huskes på at effekt hedder power på engelsk.
Jeg håber du kan bruge dette til noget - der hjalp mig indtil jeg valgte erhverv. Nu sidder det på rygraden. --Jørgen 17. maj 2006 kl. 00:26 (CEST)

Der er nu sket en større rettelse i denne artikel. Jeg, som har rettet den, er cand.scient. med hovedfag i fysik, så jeg har en rimelig indsigt i disse ting. Hvis folk er i tvivl om noget af det skrevne, så vil jeg bede dem konsultere et standardværk i fysik eller kredsløbslære (ikke en gymnasiefysikbog, men en fysikbog skrevet af professionelle fysikere).

Martin H. Schmidt 5. juni 2006