Diskussion:Pariserkommunen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Nationalisme og Pariserkommunen[rediger kildetekst]

Nationalisme er en ideologi, der anskuer nationen som den primære identitetsskabende faktor for grupper af mennesker. ( nationalisme )
...Var Nationalismen den primære identitetsskabende faktor under PariserKommunen ??? Forhåbentlig ikke.

Totalt enøjet præk fra leksikon.org. Det er et erklæret venstreorienteret leksikon, selv om alle åbenbart ikke er klar over det. Der burde bruges et bredere udvalg af kilder. --Casper 26. aug 2008, 01:15 (CEST)


Communarderne[rediger kildetekst]

Communarderne, tilhængere af pariserkommunen, blev vel meget befordret af at med: Arternes oprindelse offentliggjort i 1859, var de sidste rester af religion ved at være helt borte, og socialisme så derfor meget selvfølgeligere.192.66.115.23 1. sep 2012, 09:03 (CEST)

For tynd artikel[rediger kildetekst]

Den er vel ikke ensidig (med mindre man kræver en dæmonisering), men der står meget lidt i artiklen. Hvad skete der med kommunen? Hvad forsøgte kommunen at indføre? Kommunen fylder trods alt meget i Paris' historie. Der kunne også være en henvisning til skuespillet Nederlaget. Ditlev Petersen (diskussion) 31. jan 2015, 15:30 (CET)