Diskussion:Peder Winstrup

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Landssviger[rediger kildetekst]

hvad er en landssviger??(Skrev 87.50.96.173 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Ifølge ODS, Ordbog over det Danske Sprog:
Sviger, en. flt. -e. (glda. swiger(e), swiker, oldn. svikari; nu sj., jf. dog Drottensviger; sml. Svigter) bedrager; forræder; troløs person. Moth.S963. den Kvinde, som i Sorg over et sveget Løfte vilde berøve Svigeren og sig selv Livet. Pol. 1/12 1929.8.sp.3. || (jf. I. svige 2.2; nu næppe br.) spar person, som svigter kulør. Whist-Spilleren.(overs. 1794).25.
-- Mvh PHansen 13. apr 2008, 16:31 (CEST)

Palle Lauring-citat[rediger kildetekst]

Jeg har prøvet at gøre teksten neutral. Så nu er det primært det lange Palle Lauring citat, der gør den POV. Spørgsmålet er, om det ikke skal helt ud? Jeg holder meget af PL, men han var ikke faghistoriker, og hans dansk-nationale synsvinkel passer ikke ind i en leksikonartikel.--X (diskussion) 11. mar 2013, 18:16 (CET)

Citatet giver en vurdering, og det er loyalt tydeliggjort, at Laurings holdning er omdiskuteret, hvorfor jeg ikke mener, at artiklen i dag fremstår som POV. Pugilist (diskussion) 28. jan 2014, 12:32 (CET)