Diskussion:Særligt udsatte almene boligområder

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er udtrykket "Særligt udsatte almene boligområder" stadig opdateret?[rediger kildetekst]

Forhåndsinformation: Jeg vil gerne oversætte artiklen til tysk og taler ikke dansk godt.

Er udtrykket "Særligt udsatte almene boligområder" stadig opdateret? De officielle publikationer taler kun om "ghettoliste". Og hvad betyder "almene boligområder" nøjagtigt? I den engelske artikel oversættes dette til "offentlig bolig" (tysk: "sociale boliger"). Det er ikke et kriterium. Måske kan nogen hjælpe mig her? --A11w1ss3nd (diskussion) 4. dec 2019, 12:05 (CET)

Godt spørgsmål - jeg har selv overvejet, om titlen burde ændres. "Særligt udsatte almene boligområder" har vist tidligere været officiel terminologi, men er det ikke længere. En almen boligorganisation er dog i sig selv veldefineret i en dansk sammenhæng, og det er for så vidt et kriterium - private udlejningsejendomme kan aldrig komme på de nævnte lister, selvom de i øvrigt måtte opfylde de øvrige kriterier. I den nuværende danske lovgivning defineres tre begreber: udsatte boligområder, ghettoer og hårde ghettoer. Den tredje er en delmængde af den anden, som igen er en delmængde af den første - der som sagt er en delmængde af alle almene boliger. Skal vi have en samlet artikel om de tre grupper boliger, som jo normalt behandles samlet i lovgivning og presse, vil "Udsatte boligområder" være det mest tidssvarende. Men næste gang lovgivningen på området bliver lavet om, som det er sket flere gange før, vil terminologien måske igen skulle ændres. --Økonom (diskussion) 4. dec 2019, 20:19 (CET)
Det med lemmaet kan godt være ... selvom udtrykket ghetto bestemt ikke er konstruktivt. Hvad er det nøjagtige kriterium med hensyn til sociale boliger? Jeg læste kun fra "kvarterer med almene boligforeninger", men hvor høj skal andelen være? 100%? --A11w1ss3nd (diskussion) 5. dec 2019, 03:13 (CET)
Fra lovteksten: "Ved et boligområde nævnt i stk. 1 og 2 forstås fysisk sammenhængende matrikelnumre, som i 2010 var ejet af almene boligafdelinger og havde sammenlagt mindst 1.000 beboere."[1] Økonom (diskussion) 7. dec 2019, 12:13 (CET)