Diskussion:Sanger

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad med at systematisere efter følgende opdeling..

tekst:

"En sanger er enhver der synger, men udtrykket bruges mest om folk der er sangere af proffesion eller uddannelse. Sanger kan også bruges om en sangfugl"

Artiklen kan sagtens være længere men den skal ikke overlapper artiklen om sang. Det skal altså handle om ting der er specielle for proffesionen såsom ansættelse, samfundsposition etc. og ikke om de musikalske karakteristika, det vil der stå om i selve genrebesrivelsen (for eksempel jazz og under sang, der har et afsnit om jazz)

Herefter forsøges feltet opdelt ved at lave en liste efter genre.. dvs. Jazz, minnesang, visesang, klassisk europæisk sang, rock/beat etc. Men på den måde at det ikke ovelapper med begrebet sang. Der skal altså i denne artikel (sanger) være links til en artikel der hedder jazzsanger og her vil der være en liste over jazzsangere med links til biografierne. Desuden vil jazzsanger artiklen indeholde et link til jazz og et til sang hvor man kan have en mere detaljeret beskrivelse af undergenrene der beskæftiger sig specielt med sang for det pågældende område, her "jazzsang"

Jeg kan se, at artiklen er flyttet fra Sanger med begrundelsen om at sanger er flertydig. Hvad er der flertydigt ved det? Jeg kan heller ikke finde nogen Sanger (flertydig). Er der en forklaring (Philo)? --Malou 10. jun 2006 kl. 14:19 (CEST)
Svar på min diskussionsside --Philo 14. jun 2006 kl. 23:55 (CEST)
Da sanger i betydningen "en, der synger" er en absolut hovedbetydning, bør artiklen ligge under titlen sanger og henvise til en sanger (flertydig), hvorfra man kan komme til de andre betydninger. Se f.eks. på artiklen kasino, hvordan det virker. Hvis du er enig, vil jeg sørge for, at ændringen gennemføres (den kræver adminbistand). Et par andre ting:
  • Du skriver: "I artiklen jazzsanger vil der være en liste over jazzsanger..." Man kan godt lave lister eller nævne nogen væsentlige, men egentlig er listen unødvendig, fordi de alle bør være i kategorien jazzsangere, hvor man kan finde dem.
  • Der findes f.eks. korsangere og kirkesangere. De bør nok med i artiklen. --Sir48 (Thyge) 15. jun 2006 kl. 10:52 (CEST)

Dansk Sanger[rediger kildetekst]

Er Karl William ikke en dansk sanger 2.108.181.30 7. aug. 2022, 21:11 (CEST)[svar]