Diskussion:Sergent

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Under de Slesvigske krige var der noget, der hed kommandersergent, og overkommandersergent, med hver deres gradstegn. Man burde måske skriv noget om disse sergentgrader.

"I Hæren kan en sergent være kampvognskommandør," <- Han/hun kan da være meget andet. F.eks. kanonkommandør (gruppefører for en artilleripjece). Formuleringen i artiklen er uheldig, da man foranlediges til at tro at man i hæren enten er infanterist (med sin 8-10 mands gruppe) eller kampvognskommandør. (Skrev RLW-E (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Formuleringen er ikke uheldig - den er åben for nye input. Der står at en sergent KAN være kampvognskommandør, hvilket implicit betyder at han/hun også kan være noget andet. Jeg vil foreslå at du tilføjer sergenter fra artilleriet og hvis du har andre tjenestegrene. Bemærk blot at dette ikke er den danske hærs manual - men et leksikon for folk der ikke kender Hærens forkortelser. Desuden skal artiklen "Sergent" dække mere end sergenter i den danske hær anno 2008; den skal også dække andre lande, tider, værn og fiktive sergenter. God fornøjelse Med venlig hilsen Necessary Evil 26. maj 2008, 23:26 (CEST)[svar]