Diskussion:Sermitsiaq

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grønlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grønland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grønlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Gå ud af kontoret og kig på de to dejlige fjelde, Sermitsiaq og Kingittorsuaq.Vores forfædre har givet de to fjelde navne som sædvanlig efter deres udseende. Sermitsiaq har altid haft is på toppen eller på nordsiden.Isen smelter ikke om sommeren.Navnet betyder " en begrænset indlandsis". Kingittorsuaq...et meget højt fjeld,et fjeld der rager meget højt op. Da de danske indvandrere kom, ville de navngive byer og lign. i Grønland efter deres egne meninger.Kingittorsuaq kaldte de Sadlen.Den lignede også, hvad de brugte, når de red på en hest.Jo, de kendte heste fra deres hjemland. Dem kendte vi ikke i det gamle Grønland. Hvad med Sermitsiaq? De sammenlignede igen dette fjeld med deres hjorte,derfor Hjortetakken. Grønlænderne er den dag i dag ikke løbet fra deres nedarvede kaldenavne til de to fjelde, Sermitsiaq og Kingittorsuaq! De spurgte ikke danskerne, hvorfor de kaldte de to fjelde Sadlen og HJortrtakken. Navnene er ikke genkendelige for en grønlænders øre.Når de nye indvandrere ankom til Nuuk, ville de få at vide,hvad de to fjelde hed på dansk.På en sjov måde byttede grønlænderne fjeldenes navne om, og de nyankomne danskere i årenes løb var ikke kritiske, og det er deres landsmænd i Nuuk måske heller ikke i dag. Når du har kigget på fjeldene, forstår du bedre,at deres danske navne er blevet byttet om. Er historien ikke interessant for jer?

Otto Steenholdt (Skrev 85.83.36.55 (diskussion • bidrag) 17. jan 2008, 11:13. Husk at signere dine indlæg.)