Diskussion:Sinusbølge

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen bruger en forkert terminologi. Den omhandler ikke en bølge, men en svingning. Dette er to forskellige begreber. En bølge bevæger sig i rummet. 18.246.2.33 9. aug 2007, 04:43 (CEST)

Jeg er ikke helt bekendt med den forskel på bølge og svingning. Hvem er det der sondrer mellem tid og rum i den forbindelse? Udfra populariteten på Internettet synes sinusbølge at være noget mere brugt end sinussvingning, — og så vidt jeg kan se også i tidslige sammenhænge. Men måske skulle der en forklaring ind i artiklen? — Fnielsen 9. aug 2007, 12:20 (CEST)
En planbølge, sinus og/eller cosinus, er f.eks hvad der udsendes fra en antenne. Denne bølge forplanter sig gennem rummet og detekteres af en modtager, der har en resonator, svingningskreds, der går i svingninger. Et pendul bølger ikke, det svinger, Det er svingninger fra tonegaflen, der udsender lydbølger osv. osv.
mvh 82.80.248.177 9. aug 2007, 12:58 (CEST)
Matematik bygger bl.a på præcis sprogbrug, og jeg konstaterer, at artiklen i nuværende version, stadig intet har med titlen at gøre. Da der kun er en forfatter på artiklen, ja så ved jeg jo ikke, hvad tanken er med den. Men enten skal artiklen ændres eller også fjernes fra nuværende position. Den er også, ser jeg, sat under kategori funktioner. Der hører den heller ikke hjemme. Der er ikke noget, der hedder en "sinusbølgefunktion", og artiklens relation til signalbehandling er også meget meget uklar. En løsning kunne måske være at prøve at inkludere, hvad du har skrevet, i Trigonometrisk funktion. Hvad er det, du vil fortælle med artiklen? mvh jhp 216.243.185.124 10. aug 2007, 14:39 (CEST)
Funktionen A*cos(w*t+phi) er sammen med firkantsignalet og trekantsignalet blandt de grundlæggende funktioner i signalbehandling, og de fleste introducerende bøger i signalbehandlinger har den omtalt. I engelsksprogede lærebøger kaldes den sine wave. Det er også det begreb der bruges på den engelsk Wikipedia side. Det er muligt brugen er anderledes i matematik og fysik, jvf. Fouriertransformation der er en anelse forskelligt defineret i fysik og signalbehandling. — Fnielsen 10. aug 2007, 21:30 (CEST)
En bølge bevæger sig i rum (jvf. feks bølgelængde). En svingning er noget, der "går op og ned" på en fastsat position (jvf. svingningstal). Dette er sådan sproget bruges i daglig tale, og som det også bruges i "lærebøgerne" og i den engelske wikipedia.
En sinusbølge har indiskutabelt formen:
hvor k er bølgetallet og f svingningstallet.
Artiklen er fagligt tom og har ingen relation til titlen. Den bør slettes. : jhp 14. jun 2009, 04:19 (CEST)