Diskussion:Slipstrøm

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Fugletræk[rediger kildetekst]

I naturens verden kan man se dette fænomen blive brugt af fugle, der ofte flyver med en bestemt formation, for at bryde luftens molekyler for fuglen bagved.

Det passer ikke. Fuglen foran danner randhvirvler, som har et opdriftsområde bag / udenfor vingespidsen. Den efterfølgende fugl behøver så ikke arbejde så hårdt for at holde farten. (Og havde det været som beskrevet, ville den bagved flyvende fugl jo skulle flyve hurtigere for at kompensere for det lavere tryk, og hurtigt indhente fuglen foran.) Et interessant fænomen, men det passer ikke lige ind her. -- Poul G disk. 28. dec 2018, 12:41 (CET)