Diskussion:Social opfindelse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen er problematisk. For det første beskrives en "social opfindelse" som et "nyt initiativ", hvilket er en lidt pudsig definition. Det efterfølgende forsøg på at indkredse emnet lider også af lidt løs managementsnak, og er underlig ukonkret, og det ender også med, at det kan "innoveres på mange måder", og når det lykkes, er det tilsyneladende ikke som en Social opfindelse, men som "social innovation". Som minimum bør artiklen strammes op og varm luft lukkes ud. Dernæst anføres, at "En social opfindelse har per definition opfindelseshøjde", hvilket enten er en reference til en del af definitionen (der ikke er omtalt) eller blot almindeligt uklart, såfremt der refereres til den sædvanlige forståelse af begrebet "opfindelseshøjde".

En Google-søgning giver noget på begrebet, men primært en hjemmeside socialeopfindelser.dk, der drives af Anne Sørensen og Andreas Hjorth Frederiksen, der synes at være ophavspersoner til begrebet (og til artiklen). Udover referencerne til konsulentvirksomhedens hjemmeside, lidt LinkedIn og Facebook om samme, ses det ikke, at konsulentbegrebet har vundet indpas som en generel beskrivelse i sproget. Pugilist (diskussion) 15. okt 2012, 10:41 (CEST)

Artiklen er nu blevet opdateret, således at den forhåbentlig imødekommer kritikken.
Til yderligere information om baggrunden for artiklen:
Begrebet 'social opfindelse' er ikke nyt, men i sin anvendelse væsentligt ældre - og definitorisk bredere - end social innovation. Begrebet anvendes ganske vist i høj grad af forfatterne til rapporten 'Sociale Opfindelser', Andreas Hjorth Frederiksen (undertegnede) og Anne Sørensen, som benytter en definition, der ligger meget tæt på D. Stuart Conger definition fra 1974.
Hjemmesiden www.socialeopfindelser.dk drives af Social+ (som ledes af undertegnede), som er en selvstændig del af den almennyttige forening Socialt Udviklingscenter SUS. Der er således ikke tale om et konsulentfirma, men et non-profit initiativ, som fremmer social fornyelse i samarbejde med en række aktører, herunder sociale fonde.
Begrebet 'sociale opfindelser' er almindeligt udbredt i fx vores naboland Sverige ('sociala uppfindingar'). Begrebet havde en vis udbredelse i socialsektoren i Danmark i slutningen af 1980'erne i forbindelse med bl.a. SUM-programmet. (Skrev Andreashjorth (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)