Diskussion:Sodavand

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sodavand er en relativ ny opfindelse og slog først for alvor igennem i Danmark i midten af det 20. århundrede

Dette undrer mig i høj grad. Sodavand var populært inden 2. verdenskrig; ganske vist dengang i andre, måske i dag glemte typer som citron(soda)vand, rød sodavand, "dansk vand", osv. Se ODS s.v. "Sodavand". De forhandledes længe i flasker med en patentprop (porcelæn + gummiring), så man kunne lukke flasken igen efter at have drukket en del af indholdet - uden at kulsyren undslap. Hvornår forsvandt denne flasketype?

I 80'erne bredte en ny maskine sig med hast i Danmark som gjorde det muligt selv at lave sine sodavand

Af sammenhængen fremgår ikke klart om der menes 1880'erne eller 1980'erne.

Sebastjan 07. jan. 2006 kl. 10:20 (CET)

Coca Cola vs Pepsi[rediger kildetekst]

En af de hedeste diskussioner blandt nørder er, om Pepsi eller Coca Cola Jeg ville foreslå indførslen af ordet colakendere. Herved separeres colakenderne fra den mere generelle uspecifikke nørd. Eftersom det ikke er krævet at en nørd skal drikke cola. Herved dannes også associationer i retning af øl kulturen og dens diskussioner. Med hvilke denne kan sammenlignes.

Diskussionen har også ført til mange blindsmagninger, hvor folk skal teste, om de kan smage forskel på de forskellige cola'er. Om det kan lade sig gøre må være op til én selv at bedømme. Fremfor at indføre sætningen Om det kan lade sig gøre må være op til én selv at bedømme. foreslår jeg at der linkes til disse smagsforsøg hvis nogle findes på nettet. Hvis forfatteren ønsker at tydeliggøre at det ikke er entydigt om der kan smages forskel foreslår jeg at man istedet indfører(hvis det er gældende) resultateterne fra blindsmagningerne er ikke entydige.

Hele afsnittet virker ubrugeligt i mine øjne, det eneste man kan få ud af det, er informationerne om at Pepsi står stærkest i USA mens Coca Cola er mest populært herhjemme - det er vel at mærke uden kilder. Det kan sagtens flyttes til et andet afsnit. Sachse 20. jan 2009, 20:53 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

MichaelMaggs slettede Image:Cola2.jpg: per [[Commons:Deletion_requests/Image:Cola2.jpg]];

-- CommonsTicker 5. jun 2008, 20:23 (CEST)


Nikoline-sodavand og ulovlig Coca Cola[rediger kildetekst]

I teksten omtales 'Nikoline-sodavand' som 'Nikoline Nielsen' - det er korrekt, at sodavanden er opkaldt efter en kvinde med dette navn, men sodavanden omtales stort set altid blot som "Nikoline-sodavand". Jeg vil derfor opfordre til, at 'Nielsen' droppes.

Jeg mener at have læst, at Coca-Cola blev forbudt i Danmark i en periode i efterkrigstiden: Er der nogen der kan bekræfte oplysningen og underbygge den, så vil det være en god krølle at få med.

Solange 6. mar 2009, 21:23 (CET)

bruser pepsi max mere end almindelig pepsi[rediger kildetekst]

hej

jeg har længe tænkt på hvor for papis max - coca cola zero - cola cligh bruser mere end de alm papsi og cola når man hælder dem op i et glas

mvh kraf