Diskussion:Sophie Magdalene af Brandenburg-Kulmbach/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi


Telegramstil[rediger kildetekst]

"Sophie Magdalene af Brandenburg-Kulmbach (28. november 1700- 27. maj 1770), datter af markgreve Christian Heinrich af Brandenburg-Kulmbach, Christian 6.s dronning."

Var Christian 6. gift med markgreve Christian? Teksten må gerne holdes i hele sætninger, så man slipper for den slags overraskelser. --Palnatoke 26. jan 2006 kl. 23:04 (CET)
Det kan der da være noget om, men er det ikke den slags det er lettere bare at rette når man falder over det; Vi skal vel ikke diskutere alle detaljer. -- vh. Nico 26. jan 2006 kl. 23:13 (CET)
Der er ikke så meget at diskutere, men det er den slags, man bør have i baghovedet, når man skriver. Og nogle husker den slags bedre, hvis de får det eksplicit at vide. --Palnatoke 26. jan 2006 kl. 23:17 (CET)
Jam - tak for hjælpen , - og av min finger -- Nico 27. jan 2006 kl. 07:17 (CET)

At damen lader sine bønder blive selvejere gør hende vel næppe til initiativtager til landboreformerne, der først iværksættes 18 år efter hendes død. --kemp 27. jan 2006 kl. 10:38 (CET)

Foregangsmænd og kvinder fortjener vel også at blive nævnt; - Nico 27. jan 2006 kl. 15:53 (CET)


Redigering[rediger kildetekst]

Har slettet bavlesætningen med at Anne Sophie og Frederik IV blev gift under "stor tumult" i 1721. Hvad tumult? Det foregik yderst stilfærdigt og privat.


Tjoo, selve vielsen forgik måske stilfærdigt, men samtlige medlemmer af kongehuset, adelen og diverse diplomater og deslige stejlede voldsomt i dagene optil, der blev hvisket, tisket, råbt og skreget i gemakker og på korridorer. Det ægteskab var alt andet end stilfærdigt og privat! I hele kongeriget, for ikke at sige i hele Europa, var det en voldsom skandale, at en majestæt gifter sig med en, trods alt, lavt-rangerende komtesse! - måske du har ret i, at kommentaren her er noget jums! Den høre nok mere hjemme under kongens eller Anna Sophies bio! ;)

Om neutraliteten i artiklen kan diskuteres ved jeg ikke. Dronningen var utrolig upopulær, og kan ikke beskrives på anden måde end gjort. Kongeparret er historiens kedeligeste, set med historiske øjne. Men jeg har altid elsket dem. Vores rokokofyrster! Især dronningen. Så jeg håber - og mener - at min kærlighed til hende skinner igennem min artikkel..! Mit wiki-mesterværk!


Pfalzgreven!


Nu fumler jeg da helt i det, det var ikke meningen at genskabe sætningen. Er slette igen!