Diskussion:Sort hul

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Et lille spørgsmål. Hvordan kan billedet være taget 600km fra et sort hul? Intet rumskib har været så langt være fra Jorden. Selv hvis man kom så tæt på et sort hul ville man bliver suget ind. Falsk report busted. (Skrev 30. jun 2007, 22:41 212.10.166.245 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er naturligvis computerlavet, da ingen nogensinde direkte har observeret et sort hul. --Alfader

Kære Alfader - Det er vel derfor der står: "Simuleret billede" - altså SIMULERET! Ikke reelt fotograferet og altså ingen "falsk report busted".

artiklen ligner udmiddelbart en halvfærdig oversættelse af den engelske artikel, med nogle få ændringer i formuleringer og sådanne ting . Dog kunne jeg ikke finde hvad jeg søgte: det korrekte navn for den gasskive der kan formes rundt om et sort hul (eller neutronstjerner) på engelsk hedder det en accretion disc, hvilket kan oversættes som forøgelsesskive eller tilføjelsesskive. Men hvad er det korrekte?

Jeg ved heller ikke, hvad det korrekte er, men jeg valgte at kalde skiven for "tilvækstskive".

I den store danske encyklopædi oversættes "accretion disc" med "opsamlingsskive".SteenJuhler 27. feb 2011, 18:15 (CET)