Diskussion:Subatomar partikel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Bør de enkelte subatomare partikler ikke have egne artikler, frem for blot at være omdirigeringer tilbage til artiklen om subatomare partikler, der jo ikke fortæller ret meget om de enkelte partikler? Der er jo rigeligt at skrive om hver enkelt partikel (se f.eks. den engelske wiki), og det virker lidt tåbeligt blot at blive sendt tilbage til den side man kom fra, når man trykker på et link - så kunne man jo lige så godt have undladt at lave linket. Har man ikke tid til at skrive artiklerne her og nu, så er det bedre blot at lade dem være røde. Christian S 8. nov 2003 kl.14:10 (CET)


Hej Christian

Jeg kan godt følge dig i at det ikke er særligt godt at man bare bliver sendt til artiklen man allerede er i.

Grunden til at har gjort det skyldes:

  • Vigtigst: At søgemaskiner fra nu af har mulighed for at finde artiklen uden "edit"-linie.
  • At man bare kan klikke på adressen i f.eks. Google og havner i den relevante refererede artikel.
  • Nogle subatomare partikler er elementarpartikler og peger på artiklen Elementarpartikel.

Lige netop i artiklerne elementarpartikel og subatomar partikel er der valgt denne strategi, men i mange andre artikler gør jeg det ikke.

Hvis du stadig mener, at man ikke skal gøre det, vil jeg gerne høre flere argumenter/vægtninger, hvorfor det ikke skal gøres.

mvh Glenn 9. nov 2003 kl.13:25 (CET)


Hej Glenn

Jeg har ikke noget synderligt at tilføje til mit første indlæg, det dækker nogenlunde grundlaget for min skepsis overfor fremgangsmåden.

Det jeg anser for væsentligst er, at de enkelte partikler med tiden får deres egne artikler, og i den sammenhæng gør et rødt link i højere grad opmærksom på, at "her er en artikel, der skal skrives".

Jeg mener, at det vil være en god ide, hvis du lister omdirigeringssiderne på Wikipedia:Efterspurgte artikler (eventuelt med en bemærkning om, at det p.t. er en omdirigeringsside) når du følger den fremgangsmåde, som er anvendt i artiklerne "elementarpartikel" og "subatomar partikel". Christian S 10. nov 2003 kl.05:54 (CET)


Jeg er enig med Christian S. Jeg er specielt irriteret over at begreber som "ladning" og "elektrisk ladning" bliver omdirigeret til denne svært tilgængelige sammenblandingsartikel.

Lad os få nogle af omdirigeringerne væk og skrevet artiklerne i stedet for.

Gunner Poulsen 15. Juni 2005.


Jeg at der i det mindste burde der være en side er fortalte at man blev omdirrigeret, jeg har ikke rigtig sat mig ind i hvordan det gøres, men det ville da hjælpe gevaldigt på læsevenligheden.

Bare lige en idé..

Kharar - en meget tidlig 5. August '05. :-)


Jeg synes det er noget rod at både denne artikel og artiklen "elementarpartikel" handler om stort set det samme. Min mening er at indholdet i denne artikel skal sammenskrives med artiklen "elementarpartikel", så "subatomar partikel" til sidst kan blive en simpel omdirigering. I øvrigt synes jeg ikke (med al respekt) at kvaliteten og overskueligheden af den nuværende artikel er høj nok. --Jeppe 8. aug 2005 kl. 23:54 (CEST)