Diskussion:Sydslesvigdansk

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sydslesvig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydslesvig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydslesvigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Antal med dansk som modersmål[rediger kildetekst]

Oplysningen om, at cirka 20.000 danske sydslesvigere har dansk som modersmål, den største del taler dansk som andetsprog." (hvilket må betyde, at ca. 30.000 har dansk som andetsprog) er kildebelagt med henvisning til en ret fordomsfuld og populær/snakkende introtekst til dansk fra Tromsø Universitet, der ikke virker videnskabeligt baseret (og er uden kildehenvisninger). Linket virker ikke længere, og da oplysningen om at 20k (ca. 40% af de danske sydslesvigere) har dansk som modersmål er i modstrid med andre estimater fra folk med indgående kendskab til mindretallet (den tidl. mindretalsforsker og nuværende rektor for det danske gymnasium i Slesvig Jørgen Kühl anslår fx, at hele 95% af de danske sydslesvigere har dansk som andetsprog) synes jeg ikke, at det holder med en kilde af den type. Men jeg kan ikke umiddelbart finde en tilfredsstillende kilde. Er der nogle med kendskab til en videnskabelig undersøgelse af sprogsituationen på nuværende tidspunkt?--Batmacumba (diskussion) 28. sep 2021, 19:33 (CEST)