Diskussion:Tanasøen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Her er noget galt. Indholdet stemmer ikke med artiklen Nilen. --Heelgrasper 18. jan 2006 kl. 21:34 (CET)

Nu gør det - og med artiklen Den Blå Nil. I øvrigt er det jo velkendt at netop Nilen er svær at finde kilden til. :) --Palnatoke 18. jan 2006 kl. 21:38 (CET)

-søen eller Lake?[rediger kildetekst]

Hvilket navn er bedst, Lake Tana eller Tanasøen, evt. Tana-søen? Søen Lake Victoria er behandlet under Victoriasøen, men man ser i Kategori:Afrikanske søer at mange andre søer er navngivet på engelsk, selv i tilfælde (som Tana) hvor engelsk ikke tales som modersmål det pågældende sted. Så skal vil flytte til Tanasøen eller ej? /JeppeSN 18. jan 2006 kl. 22:02 (CET)

Det ville være godt, hvis artiklen blev flyttet til Tanasøen. Dette er den danske wikipedia, og vi skriver for danskere, og når vi har et ord for "sø", hvorfor så ikke bruge det? --Sten Porse 18. jan 2006 kl. 22:43 (CET)
Hvad hedder søen på dansk? Google siger at "Lake Tana" vinder med 57 hits mod 16 til "Tanasøen".
Du skal lige fratrække en del af resultaterne fra de 57, da nogle af siderne er på engelsk. Som du plejer at sige, så afspejler Google ikke nødvendigvis hvad brugerne søger på. Jeg synes det er forkert at bruge et engelsk navn, når engelsk ikke har noget at gøre med landet. Jeg kan forstå at indbyggerne sikkert vil sige "Lake Tana" til turister, da de formentligt ikke har lært dansk, men jeg synes ikke det er grund til at skulle bruge et engelsk navn til en afrikansk sø. Så foretrækker jeg navnet på originalsproget. --Maitch 18. jan 2006 kl. 23:13 (CET)
En hurtig gennemlæsning trækker ca. 7 fra de 57, men så er der også nogle stykker, som er vores egen nuværende tekst. Til gengæld omtaler SDE søen som "Tanasøen". --Palnatoke 18. jan 2006 kl. 23:54 (CET)

Cool nok at siden nu er flyttet, men hvad siger I til alle de andre søer på Kategori:Afrikanske søer samt sikkert også søer i andre verdensdele? /JeppeSN 19. jan 2006 kl. 00:02 (CET)

Nogle søer er nærmest ukendte, og så kan vi vel ikke rigtig sige at de overhovedet *har* et dansk navn. Man kan i øvrigt sommetider bruge interwikilinkene som hjælp - hvis tyskerne kalder en sø for "Lake", gør vi nok også. --Palnatoke 19. jan 2006 kl. 00:24 (CET)