Diskussion:Ulvefodsplanter

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hedder det virkelig "ulvefødder"? RO kender ikke den ubestemte flertalsform og angiver bestemt flertal som "-ene" (altså ulvefodene), og man kan vel parallisere til Følfod og Løvefod, hvor RO heller ikke angiver nogen ubestemt form i flertal, men hvor den bestemte form hedder henholdsvis følfodene og føvefodene. Disse former kan ikke dannes i sammenhæng med "følfødder" (*følfødderene) eller "løvefødder" (*løvefødderene). Jeg foreslår, at vi flytter artiklen endnu en gang, og nu til titlen Ulvefodsplanter.--Sten Porse 31. okt 2006 kl. 21:31 (CET)

Muligvis ikke. Navnet kommer fra en gammel skabelon. Spørgsmålet er bare, hvad kalder vi så alle de andre:
  • Division: Lycopodiophyta (Ulvefodsplanter)??
  • Klasse: Lycopodiopsida (Ulvefod-klassen) ??
  • Orden: Lycopodiales (Ulvefod-ordenen)
  • Familie: Lycopodiaceae (Ulvefod-familien)
--Maitch 31. okt 2006 kl. 21:38 (CET)
Ja, det var netop, hvad jeg ville foreslå, altså Ulvefod-klassen om klassen og Ulvefodsplanter om divisionen.--Sten Porse 31. okt 2006 kl. 21:40 (CET)
Ok, det skal jeg nok tage mig af. --Maitch 31. okt 2006 kl. 21:45 (CET)

Anderledes opdeling hos ITIS og Wikispecies[rediger kildetekst]

Hej,

Ser ud til at både ITIS og Wikispecies kun har én klasse Lycopodiopsida, med tre klasser: Isoetales, Lycopodiales og Selaginelales.

--Honymand 28. sep 2008, 23:27 (CEST)