Diskussion:Væringer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Væring)
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Jeg tvivler på begrebet romersk kejser i år 930. Mig bekendt endte Roms stormagtstid før år 500, så der må være tale om Det Hellige Romerske Rige af Tysk Nation, som i 930 lededes af Henrik Fuglefænger (ifølge vores egne oplysninger) - måske ikke en romersk kejser i almindelig forstand?? Jeg er lidt tynd i denne periodes udenrigske historie, men hvorfor skulle soldater i fhv. italiensk tjeneste pludselig overrende Kalundborg?? --Jørgen 22. dec 2004 kl. 10:44 (CET)

Du glemmer det Østromerske Rige, som jo først gik under 1453. --Palnatoke 22. dec 2004 kl. 10:47 (CET)
Væringergarden eller varægergarden var et garderkorps af vikinger, som blev opretttet af den østromerske kejser. Årsagen til, at han valgte netop vikingerne som gardister, var den, at de var trængt frem til Konstantinopel via de russiske floder fra magtbasen ved Novgorod. Det havde gjort dem kendt og frygtet som krigere. Jf. Ibn Fadlans beretning om dem, eller runeindskriften på løveskulpturen (hjemført som krigsbytte fra Konstantinopel) på Markuspladsen i Venezia. --Sten Porse 22. dec 2004 kl. 11:05 (CET)
Jeg må vist erkende at det - også i denne forbindelse - ikke lige er min dag i dag. Jeg ville bare finde lidt info til at wikificere efter, men har åbenbart fundet ind i en blindgyde...Jørgen 22. dec 2004 kl. 12:14 (CET)

Forklaringen ang. de mælkedrikkende nordboer stammer umiskendeligt fra Haabets hånd. Bør den bibeholdes eller slettes?

Sebastjan 15 apr. 2005 kl. 13:10 (CEST)

Ja. For det første er der ikke angivet nogen kilde til det, og for det andet er det en malplaceret oplysning i denne artikel. -- Bruger:Wegge 15. apr 2005 kl. 13:14 (CEST)