Diskussion:Vinter

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Det dur ikke at kalde beboerne på nordlige halvkugle for "vi", og beboerne på sydlige halvkugle for "de". Artiklen bør omskrives til at give en almengyldig beskrivelse.

Og så synes jeg årstiden vinter er hovedbetydningen af vinter, og at artiklen følgelig bør flyttes til vinter. Byrial 14. nov 2004 kl. 11:48 (CET)

Enig på begge punkter.--Troels Nybo 14. nov 2004 kl. 12:14 (CET)


Artikens første sætning: "Vinter er den årstid, hvor den nordlige halvkugle på grund af Jordens hældning vender bort fra solen." modsiger artiklens sidste sætning. "På den sydlige halvkugle har man sommer vi har vinter." Kunne man ikke skrive: "Vinter er for den af Jordens halvkugler den årstid, hvor denne på grund af Jordens hældning vender bort Solen" Når det er vinter på den nordlige halvkugle, er det sommer på den sydlige? Men hvad så med eventuel vinter andre kloder?