Diskussion:Wannseekonferencen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Delstaten Berlins flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Berlin, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Berlin-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Rigsminister Albert Speer har i sine erindringer erkendt, at han har været medvidende og dermed medansvarlig.

Jeg har ikke læst Speers erindringer, men både ud fra artiklen om Speer her på Wikipedia og en dokumentarudsendelse om Nürnberg-processen, som jeg så for nylig, erkendte Speer netop aldrig, at han havde haft kendskab til planerne om at udrydde jøderne. Heller ikke, da historikere begyndte at kritisere Speers erindringer på dette punkt. Hans påtagelse af ansvar lå på et mere overordnet plan.--Heelgrasper 5. jul 2005 kl. 09:57 (CEST)

Jeg har læst Speers erindringer, og der kan godt være tale om en misforståelse her. Speer erkendte sit ansvar efter krigen, tog sin straf osv. - Det var han ret ene om. Men om han vidste, hvad der skete på Wannsee-konferencen og især dens konsekvenser er en anden sag, som jeg ikke er sikker på.--hansjorn 5. jul 2005 kl. 12:17 (CEST)
Måske hvis man skrev: Burde have vidst eller kendt til konsekvenserne - var måske en bedre formulering. På daværende tidspunkt undgik man simpelt hen enhver kontroversiel diskussion om jøder. En hustru til en rigsfører (Schirach) kom til at spørge Hitler på et tidspunkt, og så røg hun straks i unåde. --hansjorn 5. jul 2005 kl. 12:19 (CEST)