E-meter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Mark VI E-meter i brug

Et e-meter, også kaldet elektropsykometer, er ifølge Scientology et religiøst redskab, som L. Ron Hubbard købte rettighederne til i starten af halvtredserne. Det sender en svag spænding på ca. 1,5 volt gennem kroppen, hvilket får e-meterets nål til at bevæge sig jævnt frem og tilbage. Når personen, som holder om e-meterets elektroder, kontakter en hændelse, der har forårsaget mentale eller åndelige traumer, vil viseren svinge ujævnt. [1] [2]

Målet er at gennemarbejde disse traumer, så de ikke indvirker negativt på én; når dette indtræffer, flyder nålen roligt og ubesværet. E-meteret er grundlæggende set en simpel løgnedetektor, der måler følelsesmæssige udsving. Kunsten skulle ligge i at aflæse de mange forskellige typer udsving nålen kan præstere.

Scientologer mener selv at de kan identificere og fastslå præcise hændelser via e-metret, for eksempel i et tidligere liv.

E-metret er gennem tiden blevet udviklet fra Mark I i 1950'erne til Mark Super VII Quantum i 1998.

E-metret produceres i en original udgave af Golden Era Productions (Scientology Kirken) og væsentligt billigere af flere alternative producenter, der benyttes af de frie scientologer i f.eks. http://www.freezone.de og http://www.rons-org.com.

E-Meter er varemærkebeskyttet af Scientology Kirken[3]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: