Kategoridiskussion:Anatomi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Underkategorisering[rediger kildetekst]

Jeg har over de seneste dage forsøgt at lave en grov-oprydning i denne kategori. Jeg har i den forbindelse oprettet nogle underkategorier, som jeg har navngivet efter bedste evne, med en kraftig skelen til opdelingerne i mine lærebøger om anatomi. Ikke desto mindre vil jeg sætte pris på lidt input angående navngivningen af disse underkategorier. Det mest naturlige fra mit synspunkt er f.eks. navne kategori:Hovedets anatomi, kategori:Bevægeapparatets anatomi og kategori:kredsløbets anatomi. Jeg er dog vældigt bevidst om, at dette i princippet er modsat den måde, vi vanligvis navngiver kategorier på her på projektet - se f.eks. Kategoridiskussion:Lægemidler efter ATC-klassifikation, som meget fornuftigt har navne som kategori:Lægemidler tilhørende øjne og ører eller kategori:Lægemidler tilhørende huden. Skal dén tanke imidlertid overføres til denne kategori af kategorier vil det give navne som kategori:Anatomi omhandlende hovedet eller Kategori:Anatomi omhandlende bevægeapparatet - hvad for mig virker enormt kluntet og ikke særligt logisk. Men... Hvad synes andre? Hjælp ønskes til at finde en fornuftig løsning, inden jeg fortsætter arbejdet med kategoristrukturen i denne sektor - ikke mindst fordi jeg planlægger at lave omtrent samme arbejde med kategori:Fysiologi snart. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 25. feb 2013, 13:48 (CET)

I min verden giver det bedst mening med den navngivning du har valgt. Det andet virker ikke bare kluntet, men synes også det virker mindre korrekt. Så jeg synes du skal fortsætte med det gode arbejde. mvh Tøndemageren (diskussion) 25. feb 2013, 14:01 (CET)
Enig med Tøndemageren. Den måde du er begyndt at navngive kategorierne på er helt klart bedre end alternativet. Jeg synes at kategorinavne bør holdes så korte som muligt, uden at gå ud over præcisionen. --Capsaicin (diskussion) 25. feb 2013, 15:00 (CET)

Jeg takker d'herrer for deltagelsen og støtten. Jeg fortsætter som hidtil. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 26. feb 2013, 01:28 (CET)