Kategoridiskussion:Fyrstelige og adelige titler

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er der forskel på fyrstlige og adelige titler? Kunne man ikke spare den lange titel og nøjes med at kalde kategorien for 'Kategori:Adelige titler'? I artiklen adel kategoriseres fyrste under højadlen, hvis det er en titel. (Det er selvfølgelig klart at suverænen slet ikke har brug for titler, da ingen er over ham eller hende). --Anjoe (Anders) 10. jul 2005 kl. 11:50 (CEST)

Fyrster er alene at regne for adel i tysk/centraleuropæisk sammenhæng. Andre steder er fyrster suveræne - konger, kejsere og sultaner er således fyrster. --Palnatoke 10. jul 2005 kl. 11:57 (CEST)
Fint, men vil du kalde 'konge' eller 'kejser' for en 'fyrstelig titel'? Skulle vi ikke hellere have to kategorier, én om adelige titler, og en om herskerens/suverænens titel? --Anjoe (Anders) 10. jul 2005 kl. 12:14 (CEST)
Det er først i moderne tid at opdelingen er blevet helt tydelig, men lad os bare have to kategorier. Der vil være et vist overlap, men det gør jo heller ikke noget. Ordet skulle i øvrigt være 'fyrstlige' uden -e-. Typo herfra. Ændr bare løs. Jeg kommer ikke forbi Wikipedia før i aften. Der er gæster på dørtrinnet. --Palnatoke 10. jul 2005 kl. 12:20 (CEST)