Kategoridiskussion:Personer fra Estland

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Estland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Estland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Estland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Denne kategori er naturligvis ikke flertydig - den kemiske betydning er nærmest ukendt. --Palnatoke 2. jan 2006 kl. 13:12 (CET)

Det kan jeg ikke være enig i. På enwiki har de da også en en:Category:Esters som er nogenlunde lige så brugt som en:Category:Estonian people. Slår man op i SDE finder man en artikel om estere. /JeppeSN 2. jan 2006 kl. 13:32 (CET)
enwiki er jo sådan set irrelevant, når vi taler om dansksprogede artikler. Det er straks mere interessant at SDE har mere at skrive om en kemisk gruppe (for jeg går ud fra at det er det, du mener) end om Estlands største befolkningsgruppe (med mindre da de skriver om esterne i artiklen "Estland"). --Palnatoke 2. jan 2006 kl. 13:54 (CET)
Det er rigtigt at engelsk er irrelevant, men jeg skulle dog mene at en betegnelse som "ester" (jf. polyester) er nogenlunde lige kendt på de to sprog. Mht. SDE har du naturligvis ret i at folket er behandlet i artiklen "Estland". /JeppeSN 2. jan 2006 kl. 13:58 (CET)
Polyester er nok kendt, men ikke mere end at linket er rødt endnu - og nej, jeg tror ikke det er alment kendt at polyester er en ester. --Palnatoke 2. jan 2006 kl. 14:12 (CET)
De fleste af de artikler, der vil blive "fejlkategoriseret" heri vil nok handle om personer fra Estland. Kunne vi derfor ikke lade denne handle om personerne med en henvisning til Kategori:Estere (kemi) øverst oppe? Altså på samme måde som vi gør ved artikler, hvor én betydning er dominerende. Så ville vi undgå det lidt mærkværdige at have en flertydig kategori. --Heelgrasper 2. jan 2006 kl. 20:15 (CET)
Jo, det kan vi sådan set godt. Det vigtigste er da at ingen kan være i tvivl (samt at der ikke stavefejl i titlerne), og det kan man jo godt opnå med den løsning som du og Palnatoke "agiterer" for. Jeg skal ikke fortsætte diskussionen af om der er flere estere (personer) end estere (kemiske forbindelser), eller af inden for hvilken kategori vi vil få flest artikler. Hvis det er den almindelige mening at Kategori:Estere (personer) skal have "forrang" og lægges over under herværende kategoris navn, så lad det ske :-) /JeppeSN 2. jan 2006 kl. 23:24 (CET)