Krypton (planet)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Krypton er en fiktiv planet i Supermanuniverset, hvorpå Superman blev født og hvorfra hans forældre sendte ham til Jorden, da planeten er ved at gå under.

Planetens folk går under navnet kryptonianere, og de har særlige kræfter evner bl.a. superstyrke, at kunne flyve og røntgensyn m.m.

Da Krypton eksploderede, endte dele af planeten som meteorer på Jorden. Nogle af dem indeholdte kryptonit, et stof eller mineral, der på Jorden er dødbringende for kryptonianere.

På et tidspunkt opdagede nogle astronomer fra Jorden den døde planet, og Superman tog af sted for at finde ud af, om der var nogle overlevende tilbage, men forgæves. Han vendte tilbage til byen Smallville på Jorden igen i et skib lignende det han havde brugt til at nå Jorden som spæd (sker i Superman Returns). Der var gået fem år, og hans kæreste Lois Lane var i mellemtiden var blevet forlovet med en anden og var med barn.


Fiktion Stub
Denne artikel om en historie eller noget fiktivt er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.