Little Brother

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Little Brother
Information
Oprindelse North Carolina, U.S.A.
Genre Hiphop
Aktive år 2003 -
Medlemmer Big Pooh
Phonte

Little Brother blev dannet i North Carolina i 1998 af de to rappere Phonte og Big Pooh samt produceren og dj'en 9th Wonder. Gruppenavnet kom på plads omkring årtusindeskiftet og var en hyldest til forbillederne – eller de åndelige storebrødre – De la Soul, A Tribe Called Quest og The Roots m.fl.

Som en del af kollektivet The Justus League begyndte Little Brother at gøre sig synlig på den amerikanske undergrundsscene, og da gruppen i 2003 udsendte den tænksomme og optimistiske debut 'The Listening' stod både anmeldere og hiphop-fans i kø for at udråbe gruppen som hiphoppens redningsmænd.

I 2005 udsendte Little Brother det stærke album 'The Minstrel Show', der skabte en del furore, grundet gruppens sammenligninger mellem hiphop-kulturen og fortidens minstrel-shows, hvor sorte mere eller mindre frivilligt lod sig ydmyge for at underholde et hvidt publikum. Det var også i den forbindelse at tv-stationen BET nægtede at spille gruppens musik, da det var for intelligent til deres publikum.

Sideløbende med karrieren i Little Brother udviklede 9th Wonder sig med tiden til en de mest spændende producere. Udover enkelt-produktioner for genrens kanoner har han bl.a. også lavet 1producer-1mc-projekter med Murs og Skyzoo.

Både Big Pooh og Phonte har også udgivet plader i andre sammenhænge – Phonte i samarbejde med den hollandske producer Nicolay.

I 2007 forlod 9th Wonder gruppen.

Resten af Little Brother udsendte med hjælp fra Mick Boogie i 2007 mixtapet 'And Justus For All'.[1]

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Albums[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Little Brother – dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon". Arkiveret fra originalen 5. marts 2016. Hentet 2. november 2009.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.