Louise Herping Ellegaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Louise Herping)
Louise Herping Ellegaard
Født 1980 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Grindsted Gymnasium & HF,
Københavns Universitet (til 2007),
Copenhagen Business School (til 2015, til 2018) Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Iværksætter Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Clio-online Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Inspiring Fifty Nordic (2016) Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Louise Herping Ellegaards hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Louise Herping Ellegaard (født i 1980)[1] er en dansk iværksætter og investor i DR's forretnings-program Løvens Hule. Hun er opvokset i Ansager og har haft sine ungdomsår på Grindsted Gymnasium.[2] Hun studerede en bachelor i historieSDU, har en cand.mag. i historie, medier og kultur fra KU, og en HD i International Business fra CBS.[kilde mangler] I 2006 udviklede hun idéen til Clio sammen med en ven fra hendes studietid, Janus Benn Sørensen, og hans gymnasiekammerat, Lasse Guldsborg. Clio blev officielt grundlagt i 2006 af Janus Benn Sørensen, Louise Herping og Lasse Guldsborg.[3] CLIO som er landets største platform med digitale læringsmidler til folkeskolen.[4] I 2018 solgte hun og hendes partnere deres andel i Clio til den svenske mediekoncern Bonnier for ca. 300 millioner kr.[5]

Louise Herping har siden investeret i flere tech-virksomheder. Hendes portefølje består i dag bl.a. af Maneno, My Monii, On Robot, Pentalock og Tiimo. Ifølge cvr-registeret er hun god for omkring 90 mio. kr. [6]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Cecilie Als Mortensen (16. november 2022). "Ny i "Løvens Hule": Louise Herping Ellegaard er vokset op langt fra rampelyset". finans.dk.
  2. ^ Benny Baagø (14. november 2022). "Populært tv-program får en 'løve' med vestjyske rødder: En hjemmeside til historielærere endte med at gøre hende til millionær". JydskeVestkysten.
  3. ^ Clio Online – 10.000 i skraldespanden og salg på trecifret millionbeløb, ivaerksaetterhistorier.dk, hentet 7. januar 2023.
  4. ^ Elo Christoffersen (15. november 2022). "Nye ansigter i Løvens Hule". kolding-netavis.dk.
  5. ^ Hvem er de to Nye Løvinder i Løvens Hule Sæson 8? Arkiveret 28. december 2022 hos Wayback Machine, techverden.dk, hentet 28. december 2022.
  6. ^ Om Louise Herping Ellegaard, finans.dk, hentet 28. december 2022.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om Louise Herping Ellegaard kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.