Det Centrale Virksomhedsregister

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Det centrale virksomhedsregister (CVR) indeholder information og data om danske virksomheder. Der er tale om en lang række forskellige typer af virksomheder: Aktieselskaber, anpartsselskaber, interessentskaber, enkeltmandsejede, kommanditselskaber, selvejende offentlige institutioner m.v.

Virksomhederne i CVR har alle et CVR-nummer, der er et nummer svarende til CPR-nummeret for danskere. Det er ikke alle virksomheder i Danmark, der er registreret i CVR med et CVR-nummer, eksempelvis er personligt ejede virksomheder med en omsætning på under 50.000 kroner om året (2011) ikke forpligtet til at lade sig registrere.

CVR indeholder oplysninger om selve virksomheden som juridisk enhed samt dens produktionsenheder (P-enheder). For visse virksomhedsformer (i særdeleshed aktieselskaber og anpartsselskaber) findes information om regnskaber, fakta og rapporter om virksomheden og de personer der leder den.

Cvr.dk er CVR's hjemmeside og det er fra denne side, at offentligheden kan fremsøge virksomhedsoplysninger. Cvr.dk ejes og drives af Erhvervsstyrelsen og giver adgang til informationer om danske virksomheder og selskaber, som fastsat ved lov om Det Centrale Virksomhedsregister. For visse virksomhedsformer – i særdeleshed Aktieselskaber og Anpartsselskaber – kan man finde og købe yderligere information: Regnskaber, fakta og rapporter om virksomheden og de personer der leder den. Det er endvidere muligt at abonnere på virksomheder, så man modtager en notifikation per e-mail fx ved offentliggørelse af regnskaber.

Ligesom et CPR-nummer skulle tidligere, skal et CVR-nummer valideres af modulus 11[1]

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]