No Cav

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Cava di Gioia ( Carrara ) og den relaterede irreversible ændring af toppens form

No Cav er et journalistisk udtryk, der bruges [1] til at indikere en stor italiensk protestbevægelse, der opstod i det tidlige 21. århundrede [2] og bestod af sammenslutninger og grupper af borgere forenet af kritikken af Carrara- marmorbrudene i de apuanske alper .

No Cav mærkat ved Aronte-bivuak ( Passo della Focolaccia, Apuan Alperne )

Udtrykket No Cav, forkortelse for "No Cave", blev brugt for første gang i en artikel af Il Tirreno i 2014 for at definere de aktivister, der havde deltaget i en demonstration af Salviamo le Apuane- komiteen [1] .

No Cav-symbolet består af en stiliseret sort/hvid repræsentation af Vara-viadukten på Carrara Private Marble Railway krydset af et stort rødt X, over hvilket ordene "NO CAV" også er røde, alt sammen på en hvid baggrund [3] [4] .

Dette banner, hvis grafiske design minder om No TAV- bevægelsens, dukkede først op i 2020, under en begivenhed arrangeret af miljøforkæmperen Gianluca Briccolani, som året efter sammen med Claudio Grandi og andre ville have grundlagt foreningen Apuane Libere [5] [6] [7] .

Dette symbol og definitionen af "No Cav" bliver ikke brugt eller accepteret af alle grupper af bevægelsen, og mange foretrækker at definere sig selv med mere præcise termer.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "«Salviamo le Apuane», i No Cav "occupano" il monte Carchio" (italiensk). 2014-05-18.
  2. ^ EJOLT. "La distruzione delle Alpi Apuane a causa dell'estrazione del marmo | EJAtlas" (italiensk).
  3. ^ "«Le cave portano ricchezza? Ma se siamo poveri e disoccupati...»" (italiensk). 2020-08-08.
  4. ^ ""La coop Levigliani non tutela il Corchia"" (italiensk).
  5. ^ "N O – C A V – MISANTHROPICTURE" (italiensk). Arkiveret fra originalen 29. oktober 2021. Hentet 4. august 2022.
  6. ^ "NASCE "APUANE LIBERE": LA PRIMA ORGANIZZAZIONE DI VOLONTARIATO PER TUTELARE LE ALPI APUANE" (italiensk). 2021-05-08.
  7. ^ "CONFERENZA STAMPA DELL' 8 MAGGIO" (italiensk). 2021-05-10.