Poul Bækgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Poul Bækgaard
Personlig information
Navn Poul Bækgaard
Land Danmark Danmark
Født 6. december 1951 (72 år)
Aarhus
Vægtklasse Mellemvægt
Kampe
Kampe i alt 7
Vundne 6
KO's 1
Tabte 1

Poul Bækgaard (født 6. december 1951 i Aarhus), var en dansk professionel mellemvægtsbokser.

Som amatør boksede Poul Bækgaard for Horsens. Han slog forholdsvist sent igennem som bokser, da han som 27-årig vandt det jyske mesterskab i mellemvægt i 1979. Han vandt ikke DM, men boksede et par landskampe med stor succes. Han blev kort efter professionel hos Mogens Palle, og debuterede som professionel ved et stævne i KB Hallen den 15. marts 1979 med en sejr over spanieren Ignacio Gorostidi, der med kun ét tidligere nederlag i 6 kampe for så vidt var en forholdsvis stærk bokser, der da også gav Bækgaard betydelig modstand. Bækgaard vandt siden en returkamp over spanieren.

Efter sejre i de første seks kampe blev Bækgaard kåret som årets europæiske talent i mellemvægt af engelske boksejournalister.[kilde mangler] Den mest betydningsfulde sejr var en pointsejr over 4 omgange over italieneren Robert Manoni, der forinden var ubesejret i 11 kampe, og som efterfølgende opnåede 4 kampe om det italienske mesterskab.[1] I sin syvende kamp blev Poul Bækgaard stoppet i 2. omgang af den middelmådige englænder Tony Britton. Poul Bækgaard opgav karrieren herefter.

Poul Bækgaard opnåede 7 kampe som professionel, hvoraf de 6 blev vundet (1 før tid) og 1 tabt.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Roberto Manons rekordliste på Boxrec.com". Arkiveret fra originalen 7. april 2015. Hentet 12. november 2012.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

BokserSpire
Denne biografi om en dansk bokser er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump