Skabelondiskussion:Infoboks Wikidata provins

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Byvåben og byflag[rediger kildetekst]

Det skal vel ændres til noget andet ... f.eks. Våbenskjold og flag. Provinsvåben lyder lidt tungt(?). Vh. SorenRK (diskussion) 13. apr 2018, 20:58 (CEST)

Kan vi ikke bare kalde det "våbenskjold" og "Flag" til vi finder på noget bedre? mvh Per (PerV) (diskussion) 13. apr 2018, 22:10 (CEST)

Administrativt centrum/hovedby[rediger kildetekst]

Skabelonen bør have tilføjet et felt med hovedby eller administrativt centrum. I eksperimentet her har PerV brugt feltet "adminenhed1" til at angive byen og så sat "adminenhedtype1" = "Administrativt center". Resultatet ser fint ud, men i de tilfælde, hvor provinsen selv er en del af en forvaltningsenhed på højere niveau, er det ikke hensigtsmæssigt at bruge disse felter til noget, der er "lavere", såsom byer. Hvis for eksempel artiklen Nyborg Kommune fik implementeret denne boks, skulle "adminenhed1" være = "Region Syddanmark" og ikke = "Nyborg", der i stedet bør stå i et felt for sig, f.eks. "hovedby". Vh. SorenRK (diskussion) 13. apr 2018, 20:58 (CEST)

Helt enig, efter min mening bør teksten automatisk være "Administrativt center", som kan overskrives med f.ex. hovedstad. I mange lande er byen ikke udråbt som "hovedstad", kun administrativt center. Den efterfølgende tekst kan udfyldes med "Property:P36" fra wikidata. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. apr 2018, 22:17 (CEST)

Underliggende administrative enheder[rediger kildetekst]

Der bør også være mulighed for at vise underliggende administrative enheder. Hvis skabelonen her f.eks. blev implementeret til erstatning for {{Infobox French Région}} i en artikel som Occitanie, skulle den have et felt til de underliggende departementer Ariège, Aude, Aveyron, Gard, Gers, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées, Hérault, Lot, Lozère, Pyrénées-Orientales, Tarn og Tarn-et-Garonne. Vh. SorenRK (diskussion) 13. apr 2018, 21:04 (CEST)

Principielt enig, men om hele listen skal være i infoboksen, er jeg ikke sikker på. Jeg mener som f.ex. i Skabelon:Infoboks by i Tyskland bliver antal bydele blot nævnt i infoboksen, se Sehnde. De 15 bydele kunne evt. formateres som [[#Administrativ inddeling|15 bydele]], så der linkes til et afsnit, der hedder == Administrativ inddeling ==; men lad mig høre din mening. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. apr 2018, 22:33 (CEST)
Det er ikke nogen dum idé at linke til afsnittet - hvis det altså findes. Jeg er enig i, at det i mange tilfælde vil være for voldsomt at nævne dem alle. I eksemplet med Occitanie nævnes de underliggende departementer ganske vist, mens enhederne på endnu lavere niveauer blot tælles - frem for at fylde boksen op med 269 kantoner og 4.565 kommuner. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 13. apr 2018, 22:50 (CEST)
Så altså: Det er ikke, fordi feltet partout skal være udfyldt, men det kunne være brugbart at have i nogle tilfælde. Vh. SorenRK (diskussion) 13. apr 2018, 22:54 (CEST)
Underinddelinger kan i øvrigt også trækkes fra Wikidata (hvis de findes..) som Property:P150. Vh. SorenRK (diskussion) 13. apr 2018, 23:11 (CEST)

Provinstype[rediger kildetekst]

Boksen skal også gerne kunne vise/udfyldes med et felt for provinsens type; det er vel Property:P31, der kan hentes. Vh. SorenRK (diskussion) 13. apr 2018, 23:07 (CEST)