Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af KaareBot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv. Seneste opdatering: 12. Dec 2014 07:11
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

Nye kategorier[redigér | redigér wikikode]

Hej Per. Jeg har lavet en liste med nye kategorier, som endnu ikke er kommet ind i wikidata (med interwiki-links): Bruger:Steenth/Nye kategorier ikke i wikidata. Der mange af de nye kategorier, som du har oprettet. Kunne du finde en marker til dem? Specielt de russiske enheden. Jeg ser af de svenske kategorier er nogen, som ikke findes på den svenske. Overvej om det er vær at uddybe dybere i kategori-struktur end svwiki gør. Hver kategori bør et vist antal artikler for det give nytte. --Steen Th (diskussion) 17. okt 2014, 17:07 (CEST)

Jeg regner med, jeg når at få rettet kategorierne idag. mvh Per (PerV) (diskussion) 20. okt 2014, 07:51 (CEST)

Nordøstpassagen[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV, jeg har udvidet artiklen om Nordøstpassagen, men tror, at der er fejl i de anvendte russiske navne. Du må gerne rette dem. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 2. nov 2014, 18:05 (CET)

Sigøjnere[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV, jeg har oprettet artikel sigøjnere, for at lave en beskrivelse af begrebet og der igennem skabe en bedre forståelse for det. I den forbindelse kaner der overlap og modsatrettede kilder og synspunkter. Du har arbejdet en del med artikel romaer, i den forbindelse virker du til at have en god indsigt på området. Det jeg specifikt savner svar på er: Sintier er det det samme som romaer? Ifølge de kilder jeg kan finde er det det samme som sigøjnere, men ikke helt det samme som romaer. Hvor bredt er det meningen at artiklen "romaer" skal favne? Og kunne det evt. være en ide at flytte den til "Roma folk" eller "Roma og Sinti" alt efter hvordan afgrænsningen er. Hvordan er dit kendskab til sigøjnere/romaer i Danmark, jeg synes selv at læse en del modstridende oplysninger. Du beskriver også begrebet sigøjner som nedladende, hvilket jeg ikke nødvendigvis er uenig i, men gennem den norske Wikipedia, læser jeg at det ikke opfattes sådan i Norge. Ved du mere om hvordan det opfattes i Danmark blandt romaer? --Patchfinder (diskussion) 11. nov 2014, 23:32 (CET)

Stern[redigér | redigér wikikode]

Hej Per, jeg har tilbagerettet en sletning, der var lavet inden din redigering og indkorporeret din rettelse efter bedste evne. Bolot til din information. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 11. dec 2014, 11:16 (CET)