Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af KaareBot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv. Seneste opdatering: 22. Mar 2014 15:23
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

NKVD[redigér | redigér wikikode]

Hej Per, jeg har lavet en mindre udvidelse fra svensk wiki. Jeg kan se, at engelsk wiki har en hel del mere og at russisk wiki synes at have langt mere omfattende oplysninger, som også burde inddrages. Artiklen er stort set uden kilder. Du er mere end velkommen til at udvide, detaljere og kildebelægge artiklen. I den foreliggende form ligner den mest udokumenterede påstande. Jeg foretrækker at gøre dig opmærksom på det med det samme, så at vi undgår en unødvendig redigeringskrig eller stribevis af kilde-skabeloner, og jeg formoder, at du har bedre forudsætninger end jeg for at gøre artiklen bedre. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 9. mar 2014, 13:38 (CET)

Jeg endte kun på artiklen pga infoboksen, men jeg er enig i dine betragtninger. Men lige nu hedder det sit. i Ukraine for mig. Omtale af de mange aktive kræfter, omtale af de faktiske forhold med demografi, historie osv. Så NKVD kommer nok tl at vente ca. så lang tid som organisationen har været ned lagt ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2014, 13:42 (CET)

Stettin[redigér | redigér wikikode]

Hi! Tak for din hjælp i artikler om Stettin og det område. Hvad er din e-mail? Kan jeg skrive? WikUzytkownik (diskussion) 20. mar 2014, 01:49 (CET)

Autostrada=hovedvej?[redigér | redigér wikikode]

Hvor har du fra, at autostrada betyder hovedvej. Ordet autostada betyder bilvej, dvs. vej alene for biler og begrebet stammer fra Italien hvor de første motorveje blev bygget i 20.erne.Se i øvrigt pl:Autostrady_i_drogi_ekspresowe_w_Polsce som jeg tillader mig at oversætte til motorveje og motortrafikveje--Lcl (diskussion) 21. mar 2014, 05:27 (CET)

Sergej Aksenov???[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV, hvordan kan Сергей Аксёнов blive til "Sergej Aksenov"? --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 27. mar 2014, 04:38 (CET)

Jeg går ud fra Сергей -> Sergej ikke er noget problem?
А = A, к = k, с = s, ё = jo, o, н = n, о = o, в = v i flg. Hjælp:Translitteration. I flg. oesteuropastudier.dk bliver det Aksonov, altså tilsvarende vore egen hjælp. Imidlertid hedder han i flg. ru wiki ru:Республика Крым ikke Аксёнов men Аксенов, altså e uden prikker, derfor bliver det А = A, к = k, с = s, e = e, je, н = n, о = o, в = v, Aksenov.
På baggrund af dit sp. kiggede jeg så på ru:Аксёнов, Сергей Валерьевич, altså artiklen om ham på ru wiki, der hedder han Аксёнов, med prikker, så jeg retter til Aksjonov mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2014, 09:09 (CET)
OK. --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 27. mar 2014, 18:27 (CET)

Anerkendelse[redigér | redigér wikikode]

Tireless Contributor Barnstar.gif Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar
Du har gennem lang tid været utrolig flittig på mange felter. Hatten af for det!
Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. apr 2014, 19:33 (CEST)


Blokkering[redigér | redigér wikikode]

Hvorfor søger du ikke administratorsassistence i steden for at henvende dig til enkelte brugere? Tostarpadius (diskussion) 16. apr 2014, 20:18 (CEST)