Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 10. Feb 2015 19:11
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

Oversættelse af navn[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV, vil du give mig den korrekte translittering af dette navn: Василий Васильевич Прончищев (det er en russisk opdagelsesrejsende)? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. jan 2015, 10:42 (CET)

->Rmir2: Василий Васильевич Прончищев = tr. Vasilij Vasilevitj Prontjisjtjev. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jan 2015, 14:13 (CET)
OK. Tak for hjælpen! venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. jan 2015, 18:27 (CET)

VDA ctr. Aktuelt[redigér | redigér wikikode]

Hej Per,

Jeg har flyttet anholdelserne af Medlemmer af Svenska Motständsrörelsen op under "Aktuelt", da det er en aktuel begivenhed, og ikke så meget en "Vidste du at"-ting. --Pugilist (diskussion) 14. feb 2015, 16:01 (CET)

Helt ok, jeg overvejede det selv, da jeg satte artiklen ind. Men eftersom du har "eneret" ;-) på at opdatere Aktuelt, tænkte jeg det var bedre, om jeg placerede artiklen lidt længere nede på forsiden ;-) !!! mvh Per (PerV) (diskussion) 14. feb 2015, 16:21 (CET)
Du er så afgjort velkommen til også at byde ind på opdatering af "Aktuelt". Og så er den jo også kommer højere op  ;-) --Pugilist (diskussion) 14. feb 2015, 17:09 (CET)
Pugilist tager fejl. Naturligvis hører artiklen hjemme under VDA, da den omhandler et nyt emne på dansk wiki. At tre personer tilhørende samme gruppe bliver arresteret er på ingen måde en aktuel begivenhed. Hundredetusinder af mennesker bliver arresterede hver dag uden, at det skaber interesse. Flytningen var derfor reelt en meget alvorlig fejl. Rmir2 (diskussion) 14. feb 2015, 20:41 (CET)
@Rmir2: Du blader tingene sammen. Det aktuelle - anholdelserne den 13. februar - er nyhedsstof, og er ikke velegnet til VDA. I den øvrige del af artiklen, er der masser af "VDA-potentiale". Men en nyhed er ikke velegnet dér. --Pugilist (diskussion) 14. feb 2015, 21:28 (CET)
Nej, jeg blander ikke tingene sammen, det gør Pugilist. Enhver ny artikel kan være VDA. Derfor var det berettiget, da du indsatte den. Men at Pugilist flyttede den til "aktuelle begivenheder" var en fejl, for det har den ikke "nyhedsværdi" nok til efter min vurdering - hverken som en "her og nu"-begivenhed eller som en "løbende" begivenhed. hilsen Rmir2 (diskussion) 15. feb 2015, 09:38 (CET)

Jeg er sikker på, at hvis truslerne mod den frie nyhedsformidling var foregårt i DK, og gerningsmændene var islamister, ville ingen være i tvivl om at den skulle under "aktuelle begivenheder". Og så synes jeg, at karakterisere flytningen som "reelt en meget alvorlig fejl" er at skyde gråspurve med kanoner. Om det er en fejl, bør helt sikkert diskuteres, men kraftudtryk hører ikke hjemme i en fri meningsudveksling. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. feb 2015, 12:00 (CET)

Takk selv, det hele var dog et fejl.[redigér | redigér wikikode]

Hej ! Takk for Din takk. Men navnet på "SAS-Huset" har skiftet flere gange, og der fanns alrede Radisson Blu Royal Hotel. Og selvfølgeligt skal så den alrede eksisterende artikel bruges. Jeg har har simpel hænd gjort fejl. (Dog jeg prøvede mange navn-kombinationer før jeg skrev min lille artikel. SAS Radisson Blu Royal Hotel skal ifølge reglerne fjernes. Nu har jeg påtalet dette for DannebrogSpy og spørgt ham om hjelp med at fjerne min version. Men måske kan Du hjelpe mig , og hvis der findes brugbar tekst i min artikel, der mangler i "originalet", kan Du måske overføre det til Radisson Blu Royal Hotel- og sen fjerne SAS Radisson Blu Royal Hotel ? Jeg er kenner ikke hvordan man fjerner artikler. MVH Boeing720 (diskussion) 16. feb 2015, 03:37 (CET)

Skuddramaerne i København 2015[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV jeg skriver til dig fordi jeg kan se at du har lagt en del arbejde i Skuddramaerne i København 2015 og fordi jeg ikke vil rode i artiklen da der er så mange som skriver på den, det jeg vil er bare at gøre opmærksom på denne artikel i jyllands-posten [1] Zoizit (diskussion) 20. feb 2015, 11:17 (CET)

Translitteration af Magiljoў[redigér | redigér wikikode]

Hej Per. Ved translitteration af Magiljoў har du fået 'ў' med, som ved mit tjek giver, at det er et kyrilliske tegn. Der er også links til Magiljoў voblast. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2015, 15:53 (CET)

Hej Steen, jeg bliver helt tryg ved at forsøge at rette translitterationer, når man har dig som backinggroup. Det er en kaotisk translitteration, jeg har lavet. Du har helt ret ў er et kyrrilisk tegn. Og eftersom det kun anvendes på hviderussisk, hvor vi ikke har en standard for translit fra, foreslår jeg vi translitterer fra russisk, som alligevel tales dagligt i Hviderusland. Hvis vi gør det bliver translitterationen Mogiljov. Jeg ville bare have flytte artiklen, men Mogiljov er optaget af en redirect til Magiljoў. Kan du ikke slette den redirect, og flytte artiklen. Jeg har ikke sat {{slet}} eller {{hurtigslet}} på Mogiljov, da jeg så skulle slette redirecten. Sletningen og omdøbningen bør foregå samtidigt. ... Tak for hjælpen Steen! mvh Per (PerV) (diskussion) 20. feb 2015, 16:27 (CET)
Hej Per. Jeg har flyttet den nu. Sletning er indbygget i flyttefunktionen, når den ikke kan flyttes på normalt vis. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2015, 16:37 (CET)

{{thumbsupp}} ... den skabelon mangler vi vist ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 20. feb 2015, 16:40 (CET)

Ift. Casper Mouritsen[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV

Jeg kan se at du har foreslået biografien om Casper Mouritsen slettet, for ikke at overholde de gældende retningslinjer på wikipedia. Jeg er selv ikke helt inde i hvordan det fungere med oprettelse af artikler mv. og tænkte at du måske kunne være mig behjælpelig. Jeg er ordre og projektassistent ved Mouritsen Skilte og da flere skoler, elever mv. flere gange forgæves ikke hat kunnet finde oplysninger om ham på wikipedia i deres forberedne research, fik jeg til opgave at få en sådan side oprettet. Jeg vil selvfølgelig gerne at vi overholder retningslinjerne og tænkte at du måske kunne hjælpe med at skrive artiklen, så den vil kunne gøre det? Mvh. Maibritt Monbjerg (skrev MouritsenSkilte (disk. • bidrag) 21. feb 2015, 00:24. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Maibritt
Der er lagt et antal beskeder til dig på din diskussionsside Brugerdiskussion:MouritsenSkilte. Dem bør du læse før du foretager dig yderligere. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 21. feb 2015, 01:58 (CET)

Ribus-konflikten[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV, ved du noget om Ribus Konflikten ? Jeg arbejder på en artikel her Bruger:BillyDK/Sandkasse1 og håber du har nogen gode kilder, flytter siden til en bedre titel når artiklen er mere færdig --BillyDK (diskussion) 22. feb 2015, 23:19 (CET)

Retter det lige, se i stedet Ri-Bus konflikten vh.BillyDK (diskussion) 23. feb 2015, 01:38 (CET)