Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 26. Jul 2015 05:31
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

Patruljant[redigér | redigér wikikode]

Hej Per. Kunne du ikke tænke dig at blive patruljant? Mvh. Cgt (diskussion) 23. mar 2015, 20:10 (CET)

Skal din stilhed tolkes som manglende interesse, eller har du blot overset min besked? Mvh. Cgt (diskussion) 25. mar 2015, 11:05 (CET)
Jeg overvejer det fortsat, min indsats på wikipedia er noget svingende. Men jeg afviser ikke fuldstændig. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2015, 20:20 (CET)
Det gør ikke noget, der er ikke noget krav til aktivitetsniveau. Idéen er egentlig bare, at erfarne brugere, som dig, kan fjerne røde flag ved redigeringer, som de har tjekket. Det er ikke noget krav om, at du skal koncentere dig om at bekæmpe hærværk; det er bare smart, at du kan markere en redigering som patruljet, hvis du falder over den og alligevel har tjekket den. Efter min mening burde alle erfarne brugere have disse værktøjer. Mvh. Cgt (diskussion) 27. mar 2015, 20:30 (CET)
Hej Per. Jeg har nogle gange har rulle tilbage. Det er oplagt at du bliver patruljant. --Steen Th (diskussion) 12. maj 2015, 23:28 (CEST)
Igen Per. Det vil være en fordel at du blev patruljant, når du alligevel ruller hærværk tilbage. Fx kan du få mulighed for at rulle flere version tilbage på en gang som {https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=DDoS&type=revision&diff=8167843&oldid=8167841 her]... --Steen Th (diskussion) 29. jun 2015, 11:13 (CEST)

Jemtsa[redigér | redigér wikikode]

Jeg har oprettet artiklen Jemtsa fra svensk, men jeg er ikke sikker på om translitteringen er korrekt. Vil du kontrollere det? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 4. jun 2015, 10:34 (CEST)

Ifølge DSD translit skulle landsbyen hedde Émtsa, men eftersomn alle andre wikier transliterer navnet med J/Y har jeg undlandt at rettet/flytte artiklen. Iøvrigt svarer det til translitterationen af russisk: Екатеринбург som burde ende med dansk: Ekaterinburg, men vi har liggende under Jekaterinburg. På et eller andet tidspunkt vil jeg få spurgr sprognævnet om det. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jun 2015, 09:56 (CEST)
Ok, tak for svaret. hilsen Rmir2 (diskussion) 5. jun 2015, 20:23 (CEST)

Donbass[redigér | redigér wikikode]

Hej! Jeg har oprettet artiklen Donbass. Den er endnu lidt tynd, hvis du har noget at bidrage med ... så er du velkommen. /Lars--Madglad (diskussion) 10. jun 2015, 06:08 (CEST)

Folkerepublikken Lugansk[redigér | redigér wikikode]

Hej. Så har jeg oprettet en stub, Folkerepublikken Lugansk, håber at vi kan få udviklet den. Mvh. Lars.--Madglad (diskussion) 10. jun 2015, 23:29 (CEST)

@Madglad:OK ... Du er umulig ;) ... Ja jeg skal NOK få kigget på både Folkerepublikken Lugansk og Donbass, men jeg er altså ikke så hurtig som dig ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 11. jun 2015, 00:08 (CEST)

Nyrusland[redigér | redigér wikikode]

Hej! Jeg har efterladt en besked til dig på diskussionssiden for Nyrusland.--Madglad (diskussion) 15. jun 2015, 07:02 (CEST)

Molotov-Ribbentrop-pagten[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV. En anonym redigering har refereret til Vilnis Sipols' bog om dette emne. Jeg har tilføjet bogen som litteratur. Du er velkommen til at kontrollere, om referatet er dækkende for Sipols' fremstilling, eller om denne skal rettes til. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. jun 2015, 10:14 (CEST)

materialet på Rigsarkivet om dansk-vestindien på UNESCOs liste over verdenskulturarv[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV hvordan og hvorledes for man skrevet at materialet på Rigsarkivet om dansk-vestindien på UNESCOs liste over verdenskulturarv. www.sa.dk og hvor får man det lige skrevet?? -- Zoizit (diskussion) 3. jul 2015, 15:57 (CEST)

Vi har åbentbart ingen tradition for det, de eneste eksempeler jeg umiddelbart kunne finde på da wiki er i kategorien Immaterielle kulturarv, som jeg lige har oprettet.
Senere skal arven sikkert omtales på UNESCOs Verdensarvsliste med et særligt afsnit om immateriel kulturarv og listerene for diverse Verdensarvsområder.
Imidlertid har jeg opdaget et problem med oplyningerne på www.sa.dk. De fremgår ikke af unesco.org: Denmark - Intangible Cultural Heritage. Det bør vi vel få afklaret før vi indsætter dem på da wiki? Evt. ved henvendelse til: unesco@uvm.dk; linda.nielsen@jur.ku.dk eller Irene.holse@uvm.dk; Christina.Barfoed-Hoj@uvm.dk, se unesco.org, Institutions, organizations, contacts.
På en wiki har de en liste over immateriel kulturrav, hvor Danmark heller ikke er opført. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 15:15 (CEST)
Hej igen PerV der står her Derfor blev det i 1997 optaget på UNESCOs liste over den skriftlige verdenskulturarv, The Memory of the World Register. og hvis der skal skrive mail til nogle af de overstående, håber jeg en anden end mig vil gøre det ---Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 16:18 (CEST)
og det kan findes her Inscriptions of the documentary heritage in 1997 --Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 16:21 (CEST)

Godt du fandt de oplysninger, så må vi jo nok have en kategori mere, ihvertfald er der denne liste på UNESCO alene for Danmark: [http://www.unesco.org/new/en/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/access-by-region-and-country/europe-and-north-america/denmark/ Memory of the World, Denmark. Jeg kiggwer på det en af dagene. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 16:29 (CEST)

Du er en skat PerV --Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 16:33 (CEST)

Hovedartiklen på dansk er Memory of the World Programme, så skal vi jo baqre have en kategori ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 16:36 (CEST)

BIP BIP til Zoizit kategorien findes: Kategori:Verdensminde, kig på den inden du fortsætter! mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 16:55 (CEST)

det så jeg forsent, og jeg kan så også bedre lide navnet Skriftlig kulturarv, --Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 16:58 (CEST)
Det kan jeg også, men at flytte kræver en flytte diskussion. Så jeg foreslår du fortsat lægger danske skritlige kulturvsminder i kategorien, hvis de ikke allerede er i Kategori:Verdensminde, så kan vi tage diskussionen derfra. OK? mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 17:03 (CEST)
jeg har lagt de artikler som er omtalt i afsnittet Memory of the World Programme og Danmark i kategorien Kategori:Skriftlig kulturarv --Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 17:06 (CEST)

Hvis du flytter den til Kategori:Skriftlig kulturarv - Danmark som en del af den overordnede kategori Kategori:Verdensminde, og sletter artiklerne fra Kategori:Verdensminde, så kan vi diskutere navnet på Kategori:Verdensminde senere, og du kommer ikke i konflikt med flytningsreglerne. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 17:12 (CEST)

flyttet, omdøbt og rettet til --Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 17:22 (CEST)
thumbs up thumbs up thumbs up ;) takkkk mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 17:24 (CEST)

FBK Kaunas[redigér | redigér wikikode]

Thx. for your edditing of FBK Kaunas. I gues you are not danish, thats why I turn to you in english. Only about your last eddir, I want to say. we dont translate "S. Dariaus ir S. Girėno stadionas" from lithuanian. In danish wikipedia that gives no meaning. Either we choose to translate the whole name to danish or we leave the whole name in the original language. It means we prefer S. Dariaus ir S. Girėno stadionas not some quasiname. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 20:50 (CEST) PS:I see you now reversed your eddit. thx mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 20:50 (CEST) en: Please i one paragraf we only link once to the same name. I will revert your eddit.da: Vær opmærksom på, at vi kun linker een gang til samme navn i hvert afsnit. Jeg ruller din redigering tilbage.en: Will you please answer on my writing here.da: Vil du være venlig at svare på min henvendelse her. mvh Per (PerV) (diskussion) 6. jul 2015, 15:29 (CEST)

Det er bare iorden PerV

de folkeslag[redigér | redigér wikikode]

Fra min overvågningsliste har jeg øjnet din flytnig af sarmater til Sarmatere, med noten "ubestemt flertal". Her skriver jeg kun (lidt galde) fordi jeg nyligen appelerede om hjælp til en flytning Wikipedia:Anmodning_om_administratorassistance/Kompleks_flytning. Du er såmænd velkommen til at læse min mening, som er dybt personlig. Men, hvad er så din mening om flytningen af sarmaterne? Er det en sådan hulter-til-bulter ikke-helt-koordineret fælles opdatering af dansk wikipedia, eller hvad. Ja, du må undskylde det vildråd der emmer ud af mit indlæg her, for det er som jeg aner der er noget råddent bagved disse flytninger - også cgt har nyligen flyttet rundt på goterne. Husk nu, det er bare ord. Det er muligt at tale og argumentere om temaet folkeslag som - for mig at se - virkelig er et interessant emne. Det er også et meget komplekst et af slagsen. Jeg kan vist ikke sige noget klogt her, men jeg græmmes lidt over den her flertals-fascination - det er jo helt subjektivt. Mit idealbillede af den tematisering der bør foregå af det reelt klassiske emne er at udgangspunktet nøgternt er en ord-konstruktion, så at noget der ligner en stamform giver det bedste indtryk som overskrift til de enkelte species der knytter sig til folkeslags-konceptet. Sechinsic (diskussion) 10. jul 2015, 17:38 (CEST)

Jellingmonumenterne[redigér | redigér wikikode]

Jeg ser at du har været aktiv på ovennævnte artikel. I den forbindelse vil jeg nævne, at Jellingpalisaden er designet over et 3-4-5 forhold, men at dette ikke er nævnt i artiklen. Måske der er gode grunde til at det ikke nævnes, for så snart man begynder at tale om denne kendsgerning kommer flippede personer ind og kører debatten ud i det blå. MEN: Jellingpalisadens form er et udtryk for pythagoræisk tankegang og dette er blevet anerkendt af Jellingarkæologerne i en publikation i et norsk tidsskrift. Venlig hilsen Mio Nielsen --86.221.110.237 16. jul 2015, 14:17 (CEST)

Jeg tilføjer, at grunden til at jeg ikke selv redigerer på artiklen er, at der sikkert straks - fra anden side - vil komme pseudomatematiske hypoteser om rombens form. Men hvis en person har energi og stædighed til at holde den slags nede, så synes jeg det ville være vigtigt at viderebringe ovennævnte kendsgerning. Det er jo overraskende at Jellingpalisadens bygmestre ønskede at sætte en form for græsk tankegang op i dette store format. --86.201.189.216 17. jul 2015, 21:51 (CEST)

ISO-Numre[redigér | redigér wikikode]

Hej Per. Jo du har fuldstændig ret i at der ikke skulle være en ekstra linje der. Er stadig en smule uerfaren omkring brugen af Wikipedia's redigerings værktøjer, og syntes ærlig talt at det virker alt for kompliceret, så koden kan hurtigt blive ret uoverskuelig. Men jo, du har fuldstændig ret og mange tak for hjælpen til at rette det, jeg skal nok gå igennem det igen og få det rettet ordentligt.

Mvh. Bjørn Henneberg Christiansen.

Ingen årsag! mvh Per (PerV) (diskussion) 20. jul 2015, 15:51 (CEST)