Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 18. Apr 2015 05:31
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

Skuddramaerne i København 2015[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV jeg skriver til dig fordi jeg kan se at du har lagt en del arbejde i Skuddramaerne i København 2015 og fordi jeg ikke vil rode i artiklen da der er så mange som skriver på den, det jeg vil er bare at gøre opmærksom på denne artikel i jyllands-posten [1] Zoizit (diskussion) 20. feb 2015, 11:17 (CET)

Translitteration af Magiljoў[redigér | redigér wikikode]

Hej Per. Ved translitteration af Magiljoў har du fået 'ў' med, som ved mit tjek giver, at det er et kyrilliske tegn. Der er også links til Magiljoў voblast. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2015, 15:53 (CET)

Hej Steen, jeg bliver helt tryg ved at forsøge at rette translitterationer, når man har dig som backinggroup. Det er en kaotisk translitteration, jeg har lavet. Du har helt ret ў er et kyrrilisk tegn. Og eftersom det kun anvendes på hviderussisk, hvor vi ikke har en standard for translit fra, foreslår jeg vi translitterer fra russisk, som alligevel tales dagligt i Hviderusland. Hvis vi gør det bliver translitterationen Mogiljov. Jeg ville bare have flytte artiklen, men Mogiljov er optaget af en redirect til Magiljoў. Kan du ikke slette den redirect, og flytte artiklen. Jeg har ikke sat {{slet}} eller {{hurtigslet}} på Mogiljov, da jeg så skulle slette redirecten. Sletningen og omdøbningen bør foregå samtidigt. ... Tak for hjælpen Steen! mvh Per (PerV) (diskussion) 20. feb 2015, 16:27 (CET)
Hej Per. Jeg har flyttet den nu. Sletning er indbygget i flyttefunktionen, når den ikke kan flyttes på normalt vis. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2015, 16:37 (CET)

{{thumbsupp}} ... den skabelon mangler vi vist ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 20. feb 2015, 16:40 (CET)

Ift. Casper Mouritsen[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV

Jeg kan se at du har foreslået biografien om Casper Mouritsen slettet, for ikke at overholde de gældende retningslinjer på wikipedia. Jeg er selv ikke helt inde i hvordan det fungere med oprettelse af artikler mv. og tænkte at du måske kunne være mig behjælpelig. Jeg er ordre og projektassistent ved Mouritsen Skilte og da flere skoler, elever mv. flere gange forgæves ikke hat kunnet finde oplysninger om ham på wikipedia i deres forberedne research, fik jeg til opgave at få en sådan side oprettet. Jeg vil selvfølgelig gerne at vi overholder retningslinjerne og tænkte at du måske kunne hjælpe med at skrive artiklen, så den vil kunne gøre det? Mvh. Maibritt Monbjerg (skrev MouritsenSkilte (disk. • bidrag) 21. feb 2015, 00:24. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Maibritt
Der er lagt et antal beskeder til dig på din diskussionsside Brugerdiskussion:MouritsenSkilte. Dem bør du læse før du foretager dig yderligere. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 21. feb 2015, 01:58 (CET)

Ribus-konflikten[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV, ved du noget om Ribus Konflikten ? Jeg arbejder på en artikel her Bruger:BillyDK/Sandkasse1 og håber du har nogen gode kilder, flytter siden til en bedre titel når artiklen er mere færdig --BillyDK (diskussion) 22. feb 2015, 23:19 (CET)

Retter det lige, se i stedet Ri-Bus konflikten vh.BillyDK (diskussion) 23. feb 2015, 01:38 (CET)

Vedr. artiklen Bettina Camilla Vestergaard[redigér | redigér wikikode]

Tak for 'ret';) Jeg er ny på banen, så jeg sætter stor pris på jer mere erfarne skribenters hjælp! vh Birgitte (skrev Birgitte Ejdrup Kristensen (disk. • bidrag) 11. mar 2015, 20:04‎. Husk at signere dine indlæg.)

spørgsmål om infoboks[redigér | redigér wikikode]

Hejsa, Per jeg tænkte jeg lige ville hører dig om du ved om der findes en infoboks der kunne bruges til artiklerne om distrikterne i Indien for eksempel, Saharanpur (distrikt), synes nemlig ikke jeg kan finde en --Zoizit (diskussion) 12. mar 2015, 10:53 (CET)

Nye runde med links med kyrillisk tegn[redigér | redigér wikikode]

Hej Per. Så er kommet en nyt database dump og det gav følgende links:Yes check.svg Gjort

Det her link er fuldstædig med kyrillisk tegn:Yes check.svg Gjort

De tegn jeg har fundet er: 'ў', 'ү' og 'ө'.

Men der var ingen titel med kyrillisk tegn. Så det er bare en lille oprydning.. --Steen Th (diskussion) 17. mar 2015, 09:19 (CET)

Endnu en runde:Yes check.svg Gjort
Mest nyt.. --Steen Th (diskussion) 9. apr 2015, 16:31 (CEST)

Jeg forstår ikke hvilke tegn det var, der var forkerte, ud over ө i Delgermөrөn, men nu har jeg i hvert fald skrevet navne om med mit eget tastatur. Det plejer ikke at skrive kyrilliske tegn ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 9. apr 2015, 19:26 (CEST)

Det er normalt 'і', som giver problemerne. Jeg fået indbygget i scriptet, at den kan vise hvad for et tegn, som den mener er kyrilliske, så du kan få det fremover. Men den er ikke 100% sikker endnu: Fx hvis der er 2 kyrilliske tegn. --Steen Th (diskussion) 10. apr 2015, 10:04 (CEST)

{{Notabilitet|SDBS=ja}}[redigér | redigér wikikode]

Hej PeV. Jeg kan se at du på Lasse agernem har påsat {{Notabilitet}} uden at oprette et sletningsforslag. Når du anvender parameteren "SBDS=ja", så skal du altså at oprette sletningsforslaget. Mvh --Sorenhk (diskussion // projekter // bidrag) 18. mar 2015, 09:07 (CET)

Volodymir Gustov[redigér | redigér wikikode]

Hej Per. Et spørgsmål om transskription af Volodymir Gustov/Volodymir Hustov - hvad det rigtige af de 2 navneformer i dansk? --Steen Th (diskussion) 18. mar 2015, 16:28 (CET)

Hej Steen Th: Transskriptionen giver Gustov, men jeg kender intet til cykelrytteren, hvis han er meget kendt som Hustov kan vi vel bare kalde ham det? I følge dansksprognævn tranlittereres Г med G på dansk/norsk/svensk, men der er generelt en stor afsmitning fra en og de translitteration. De ville netop translit med H. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. mar 2015, 16:35 (CET)
Videre til Steen Th: På TV2 kalder de ham også Volodymir Gustov så vi bør vel fastholde den korrekte translit uanset no, en og de wiki. Jeg regnede faktisk med at TV2 ville have lavet fejl, men det var så wikipedia - læs NO wikipedia ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 18. mar 2015, 16:43 (CET)
Jeg holder også fast. Det var kun diskussionssiden, som var forkert. Og jeg har indskrevet det ukrainske navn, samt den engelske form. Jeg dropper en besked på nowiki. --Steen Th (diskussion) 18. mar 2015, 16:54 (CET)
Der kom et svar på nowiki: no:Diskusjon:Volodymyr Hustov. Der er en henvisning til nogle norske retningslinjer - http://www.sprakradet.no/upload/9261/kyrillur.pdf - det kan godt være noget som bør tjekkes. --Steen Th (diskussion) 21. mar 2015, 21:41 (CET)

Hej Steen, ja der er ingen tvivl om, at vi skal kigge på translit fra ukrainsk og de øvrige sprog, der er omtalt i den mail du sendte mig. Vi har for nuværende ingen vedtaget translit fra ukrainsk elleer nogle af de andre sprog i mailen. Jeg tror faktisk ikke dansk sprognævn har taget stilling til translitten, men jeg har tænkt på at videresende mailen til dem eller Østeuropastudier, for at høre deres mening. Jeg er lidt hængt op lige nu, men vil kigge på det en af de nærmeste uger. Så kan vi også få rettet op på den artikel om Ukrainske alfabet, som jeg ingen tillid har til. Den er, såvidt jeg kan se, blot en kopi fra en wiki. mvh Per (PerV) (diskussion) 23. mar 2015, 18:09 (CET)

2848[redigér | redigér wikikode]

2848 - det har vi klaret om to måneder, hvis vi hurtige før, for jeg har påskeferie nu ;) --BillyDK (diskussion) 20. mar 2015, 18:32 (CET)

BillyDK: OK ... så letter da wiki. Du kan vel klare de 2800, så garanterer jeg for de 48 ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 20. mar 2015, 18:51 (CET)
Vi allerede nede på 2845, så det går da fremad ;) --BillyDK (diskussion) 20. mar 2015, 19:14 (CET)
nu er den nede på 2832, så fremad det går :-) ---Zoizit (diskussion) 21. mar 2015, 00:33 (CET)
Tællere viser 2826 nu, men jeg tror den skulle vise 2824, jeg ved ikke rigtigt hvorfor den er forsinket :( mvh Per (PerV) (diskussion) 21. mar 2015, 02:29 (CET)
Den falder 2785, siger den nu det er ikke helt tosset BillyDK og Per --Zoizit (diskussion) 21. mar 2015, 20:32 (CET)
2767, den falder hurtigt lige nu - godt arbejde ;) --BillyDK (diskussion) 22. mar 2015, 05:00 (CET)
Så rykker det. Vi mangler kun 2709 artikler.!!!mvh Per (PerV) (diskussion) 22. mar 2015, 15:59 (CET)
Det helt vildt ;) 350 artikler på syv dage, hvilket faktisk er en ret god statistik, såvidt jeg kan læse i bekendtgørelserne så er vi nede på det tager lidt under en månedstid for at få tusind artikler, for et år siden var det vidst over en måned det tog, nogen gange to, så hastigheden er i top ;) --vh.BillyDK (diskussion) 23. mar 2015, 20:55 (CET) ps. tælleren er nogen gange forsinket på grund af noget server teknisk, den korte forklaring er at det opdaterede tal med det fulde resultat kun fornys en gang i timen (eller ved ikke om wiki har den tid præcis, men andre sider som youtube har det også)

Så er vi røget et godt styk under 2.500 manglende artikler ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 28. mar 2015, 20:19 (CET)

1987 stk igen før det magiske 200 000 PerV og BillyDK --Zoizit (diskussion) 1. apr 2015, 00:30 (CEST)
Hvordan kunne det enlig gå så hurtigt frem og tilbage med artikel antallet? Hvem har leget med hvad ? :D --BillyDK (diskussion) 1. apr 2015, 06:52 (CEST)

BillyDK Tror at antallet har rykket sig så hurtigt fordi at der er blevet lavet en del film artikler fra DFI's filmdatabase med en bot Zoizit (diskussion) 1. apr 2015, 21:31 (CEST)

Russisk slavehandel[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV, vil du kigge på denne artikel? For mig at se er det noget sammenskruet vrøvl. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 22. mar 2015, 09:29 (CET)

Havde glemt det med slavehandlen, vil kigge på den en af dagene. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. apr 2015, 19:29 (CEST)
OK, jeg afventer din reaktion, men jeg er ret sikker på, at vi i dette spørgsmål er enige. Rmir2 (diskussion) 10. apr 2015, 08:55 (CEST)

Patruljant[redigér | redigér wikikode]

Hej Per. Kunne du ikke tænke dig at blive patruljant? Mvh. Cgt (diskussion) 23. mar 2015, 20:10 (CET)

Skal din stilhed tolkes som manglende interesse, eller har du blot overset min besked? Mvh. Cgt (diskussion) 25. mar 2015, 11:05 (CET)
Jeg overvejer det fortsat, min indsats på wikipedia er noget svingende. Men jeg afviser ikke fuldstændig. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2015, 20:20 (CET)
Det gør ikke noget, der er ikke noget krav til aktivitetsniveau. Idéen er egentlig bare, at erfarne brugere, som dig, kan fjerne røde flag ved redigeringer, som de har tjekket. Det er ikke noget krav om, at du skal koncentere dig om at bekæmpe hærværk; det er bare smart, at du kan markere en redigering som patruljet, hvis du falder over den og alligevel har tjekket den. Efter min mening burde alle erfarne brugere have disse værktøjer. Mvh. Cgt (diskussion) 27. mar 2015, 20:30 (CET)

Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Verdens lande[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV, måske har du interesse i at bidrage til denne diskussion Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Verdens lande. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 30. mar 2015, 18:41 (CEST)

Romaer[redigér | redigér wikikode]

Hej NE

Vil du kigge afsnittet Sproglige beviser igennem i artiklen. Jeg kunne simpelthen ikke oversætte den engelske tekst: "of the second Layer (or case marking clitics) to the nominal stem, c, the neutralisation of gender marking in the plural, and the use of the oblique case as an accusative." I min oversættelse blev det til: " i det andet lag (eller case mærkning clitics) til den nominelle stilk, concordmarkers til datid, neutralisering af køn markering i flertal, og brugen af ​​det skrå sagen som en akkusativ" og dét er i hvert noget vrøvl. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. apr 2015, 08:01 (CEST)

Jeg takker for tilliden, men jeg vil lige nævne, at jeg ikke er sproglig student. Clitics er det man tilføjer et morfem (mindste betydningsbærende enhed i et sprog), for at angive flertal, hunkøn, akkusativ, bestemt form… Præfiks og suffiks kalder dem der skrev wikiartiklen morfem for "derivativer". Concord indenfor grammatik er kongruens, og concord markers er fx m, f, n og pl. Oblique case er "kasus uden for nominativ og vokativ". Så det er noget med at nominaler (sætningsleddene subjekt, objekt og prædikativ) i den korteste form er morfemer, eller værter (nominal stem). Så kan man tilføje derivativer (case marking clitics) for at angive kasus. Man kan åbenbart se på verber i datid om hvad køn grundleddet er (concordmarkers for the past tense). Skuespiller og skuespillerinde bliver fx til skuespillere i flertal (neutralisation of gender marking in the plural). Kasusbøjningen akkusativ er åbenbart den samme for måske genitiv og dativ (oblique case as an accusative).
"(eller kasusderivativ) til nominalroden, angivelse af køn i datid, neutralisering af angivelse af køn i flertal, og brugen af kasus uden for nominativ og vokativ som akkusativ". Håber at du kan bruge det. --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 10. apr 2015, 21:44 (CEST)

Notabilitet?[redigér | redigér wikikode]

Hej PerV du har sat Notabilitetsskabelon på Blodsten, - er der nogen speciel begrundelse for det? - Nico (diskussion) 15. apr 2015, 17:39 (CEST)

Jeg har fjernet den igen - der findes tilsvarende artikler på en række andre wiki'er. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 15. apr 2015, 18:07 (CEST)
Ja der var en meget speciel grund, jeg var for doven til at undersøge spørgsmålet og aner intet om sten, så det var godt et par mere initiativrige, vidende og arbejdssomme administratorer kom forbi! Tak for det. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. apr 2015, 20:01 (CEST)