Snapchat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Snapchat
Original skaber(e) Snapchat, Inc.
Udvikler(e) Daniel Smith, David Kravitz, Bobby Murphy, Evan Spiegel
Udgivet 6. november 2013
Stabil version 6.0.2
Operativsystem iOS (Apple) og Android
Tilgængelig på Engelsk
Type Billeddeling, socialt netværk
Licens Proprietær software
Hjemmeside snapchat.com

Snapchat er et proprietært instant messaging-program til smartphones og tablets. Det gør det muligt at tage fotos, optage videoer og tilføje tekst og tegninger, og derefter sende det til venner. Beskederne er synlige et vist antal sekunder og destruerer derefter de sig selv. Disse beskeder kaldes "snaps". Da snaps kun vises i begrænset tid er denne app også brugt på seksuel vis. Det er også muligt med relativt enkle midler til at gemme snaps. Der sendes mellem 350-400 millioner meddelelser om dagen (2013)[1]. Snapchat værdiansættes til USD 60-70 mio. Snapchat blev startet af Evan Spiegel og Bobby Murphy som et projekt for en af ​​Spiegel's klasser på Stanford University, hvor han havde produktdesign som hovedfag. Da Spiegel snakkede om ideen i april 2011 foran produktdesignklassen, var klassekammerater negative over ideen om midlertidige fotos. Snapchat blev lanceret i september 2011 i Spiegel fars stue, og har nu hovedkvarter i Los Angeles.

Funktioner[redigér | redigér wikikode]

Layout og indhold[redigér | redigér wikikode]

Pr. juli 2013 består grænsefladen af ​​Snapchat på både Android og iOS versioner af en stor cirkulær knap placeret i midten af ​​den nederste del af skærmen, omgivet på siderne af et billede af en afrundet rektangel i venstre side, og en rektangulær stribet boks i højre side. Snapchat havde oprindeligt en blå bar, som dækkede disse knapper, men blev fjernet i version 5.0.

Den store runde knap taget et billede, og ved langt tryk en video. Derefter har brugeren mulighed for at tegne og skrive på billedet og vælge varighed på indeholdet. Derefter kan det sendes enten til valgte brugere, eller udgives på "Snapchat Story". Snapchat Story giver brugere mulighed for at udgive en eller flere snaps i 24 timer, synligt for alle venner. Billeder og videoer kan gemmes før indholdet bliver sendt ved tryk på den hvide pil i venstre hjørne.

Den stribede boks på højre side af grænsefladen fører brugeren til deres liste over kontaktpersoner. Herfra kan de såkaldte "stories" ses. I toppen er der tre knapper; en der opdatere indholdet, en kan søge efter brugernavne og en der kan finde venner fra brugerens telefonkontakter.

Den afrundede rektangel fører til listen af modtagne og sendte snaps. Åbnet indhold er stadig logget, men kan ikke åbnes igen. Menuen til indstillinger findes her, øverst til venstre. Hvis der er en ny snap kan den åbnes ved at trykke og holde på skærmen.

Download af indhold[redigér | redigér wikikode]

Under visningsperioden, skal modtageren bevare kontakten med enhedens touchscreen, derved hæmmes brugerens evne til at tage et screenshot, hvilket er muligt på iOS. Afsenderen får dog en bemærkning hvis en modtager tager et skærmbillede. [2][3] Det er imidlertid muligt for brugeren at omgå denne mekanisme ved for eksempel at tage et billede af telefonen med et andet kamera, eller ved at deaktivere meddelelsesfunktionen gennem en ændring af Snapchats systemfiler, desuden vil det omgå alle restriktioner ved at køre Snapchat i en emulator.[4]androidenheder som benytter softkeys til at tage screenshots, er det ikke muligt at tage et screenshot uden modificering. Efter tiden udløber, er billedet skjult fra enheder og virksomhedens servere.[5] D. 9 maj 2013, reagerede Snapchat's blog på spekulationer om download af snaps:[6]

Also, if you’ve ever tried to recover lost data after accidentally deleting a drive or maybe watched an episode of CSI, you might know that with the right forensic tools, it’s sometimes possible to retrieve data after it has been deleted. So… you know… keep that in mind before putting any state secrets in your selfies :)

Oversat til dansk:

Og forresten, hvis du nogensinde har prøvet at gendanne tabt data, efter du kom til at slette et drev eller måske set en episode af CSI, ved du måske at med de rigtige værktøjer, er det nogle gange muligt at hente data, efter det er blevet slettet. Så... du ved... husk på det før du sætter nogle statshemmeligheder i dine selfies :)

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

snapchat.com