Styrkeløft

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Styrkeløft er en styrkesport, hvor man konkurrer i tre discipliner: squat (benbøj), bænkpres (liggestem) og dødløft (markløft). Sporten minder om vægtløftning, da det involver at man skal løfte en så tungt vægt som muligt i 3 forsøg i hver øvelse. Dette udgør en total eller en såkaldt 3-kamp, hvori man regner det samlede antal kg sammen. Der findes også bænkpres enkeltløft hvor man kun udfører disciplinen bænkpres.

I styrkeløft konkurreres der på tværs af vægtklasserne igennem et pointsystemt kaldet Wilks. Den højeste score på Wilks point indenfor dansk styrkeløft blev sat af Jacob Beermann ved EM Open d. 07-11/05/14. Han opnåede scoren 541,05 med en total vægt på 750 kg spredt over de tre kategorier[1].

I Danmark er styrkeløft-sporten organiseret under Dansk Styrkeløft Forbund og medlem af Anti Doping Danmark.

EM og VM arrangeres af henholdsvis EPF (European Powerlifting Federation) og IPF (International Powerlifting Federation).

Man kan finde de danske rekorder på Dansk Styrkeløfts Forbunds hjemmeside. [2]

Når man træner for at blive stærkere i squat, bænkpres og dødløft, så er det typisk indenfor en noget lavere repetitions ramme, end man ser det i almindelig styrketræning og bodybuilding. Man træner typisk med lave gentagelser omkring 1-5. [3]

Referencer[redigér | redigér wikikode]