Telecaster

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Telecaster

Telecaster er en elektrisk guitar, som er produceret af Fender.

Telecasteren blev designet af Clearence Leonidas Fender i 1951. Den første model, Fender producerede, hed Esquire. Den havde kun een pick-up, i modsætning til Telecasterens 2. Det næste skridt var at udvide mulighederne. Senere samme år så Broadcasteren dagens lys. Broadcasteren var stort set identisk med en Telecaster, men Fender fandt ud af, at firmaet Gretch havde et trommesæt med lignende navn: Broadkaster. Leo Fender handlede hurtigt, og modellens navn blev straks ændret til Telecaster. Fender havde imidlertid lavet flere hunderede logosedler med det gamle navn på, og Leo Fender tænkte, at det var et spild af penge, hvorfor Fender blot klippede Broardcaster-mærket af. Disse modeller uden nogen modelbetegnelse hedder i dag No-caster. Prisen for disse guitarer kan nemt komme over 450000 danske kroner.

Op i gennem tiden har Telecasteren ikke ændret sig mærkbart. Der er faktisk fortaget så få ændringer, at hvis man havde en Telecaster fra 1952 og en Telecaster produceret i dag, ville man overhovet ikke kunne se en forskel. Telecasteren var den første solid-body elektriske guitar nogensinde masseproduceret.

Guitarister, kendt for at bruge Telecaster[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svg Listeartikel
Denne artikel består primært af lister, der ikke stemmer overens med listenormen. Enten skal listen udvides så den stemmer overens med den gældende norm, eller også skal den omdannes til en ønskeliste og sættes på den passende kategori. Det er også en mulighed, at artiklens indhold præsenteres bedre i et andet format end listeformatet.
Musikinstrument Stub
Denne artikel om et musikinstrument er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Musik