Uplink

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Uplink
Generelle oplysninger
Udvikler Introversion Software
Udgiver Introversion Software (Windows/Linux)
Ambrosia Software (Mac OS X)
Stardock (Windows)
Stomp (Australien)
Designer Chris Delay
Mark Morris
Thomas Arundel
Distributør Good Old Games
Steam
App Store
Humble Store
Google Play Rediger på Wikidata
Udgivet Windows, Linux
1. oktober 2001
Mac OS X
27. maj 2003
Steam
23. august 2006
Seneste version 1.55
Genre Hacking Simulator
Spiltype Singleplayer
Platforme Windows
Linux
Mac OS X
Medier CD-Rom
Aldersgrænse ELSPA: 3+
ESRB: Everyone (E)
OFLC: PG
Eksterne links
Hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Engelske Introversion står bag spillet, som udkom 1. oktober 2001 til Linux og Windows. Den 23. august 2006 blev spillet tilgængeligt gennem Steam, og den 24. marts 2011 blev spillet også tilgængeligt gennem Ubuntu Software Center.

Plot[redigér | rediger kildetekst]

Uplink er et computerspil, hvor du spiller som en Uplink agent der lever af at udføre arbejde for store virksomheder. Dine opgaver er primært at hacke dig ind i konkurrenters computersystemer for at stjæle deres forretningshemmeligheder, sabotere deres systemer, foretage pengeafpresning, slette beviser, eller plante beviser mod uskyldige mennesker. Du bruger de penge du tjener på at opgradere dine computersystemer, og købe ny software og værktøjer. Når du stiger i niveau vil du finde sværere og farligere opgaver som dog også giver flere penge. Yderligere kan du sætte dine penge i aktier i et fuldt fungerende aktiemarked, og være med til at påvirke det ved hjælp af dit arbejde. Du kan ændre i folks uddannelsespapirer og/eller straffeattest. Du kan flytte penge fra fremmende bankkonti til din egen konto. Du kan endda være med til at konstruere den mest dødlige computervirus nogensinde.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]



computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.