Wikipedia-diskussion:Presse kladde

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg vil gerne komme med følgende forslag:

1. Undgå stopord/fremmedord/svære ord og udtryk, som sprogvarianter, bokmål, redigeringer fra IP-adresser osv., som ikke er nødvendig for budskabet.

2. Undgå negativ ladede ord, som patruljering, blokering, bandlysning, vandaler osv.

3. Undgå at sammenligne med andre wiki-projekter (Hvis man ikke kender Wikipedia på dansk, så kender man heller ikke Wikipedia på norsk og svensk). Lav i stedet sammenligninger med noget "ude i samfundet, som fx. Gyldendal.

4. Indføj meget gerne statistik for sidevisninger (pr. dag, stigning siden nytår eller hvad, der måtte være relevant). Undgå statistik for antal redigeringer, idet en udenforstående (journalist) ikke nødvendigvis ser mange redigeringer, som noget positivt !!!

5. Måske kan nedenstående kladde bruges til noget inspiration:


Den danske udgave af det frie internetleksikon Wikipedia har nu nået 50.000 artikler. Den skelsættende artikel blev oprettet kl. ... af brugeren ... og omhandler ... Med 50.000 artikler indeholder den danske udgave af Wikipedia nu ligeså mange artikler som fx. Gyldendals Leksikon. Den danske Wikipedia finder man på internetadressen www.da.wikipedia.org, som er en del af det internationale Wikipedia-projekt, der nu findes på over 200 sprog.

Det helt specielle ved Wikipedia er, at adgangen til artiklerne er fuldstædig gratis, og ikke mindst at samtlige artikler er blevet oprettet af brugerne selv. Denne nemme online-redigering betyder, at man oplever, at artikler er blevet opdateret med nye aktuelle oplysninger indenfor minutter efter en aktuel begivenhed. For at sikre den højst mulige kvalitet bliver alle redigeringer på Wikipedia gennemgået et administratorkorps, som sørger for at artiklerne overholder visse normer med hensyn til kvalitet og neutralitet.

Den danske Wikipedia oplever, at flere og flere danskere bruger Wikipedia, som deres foretrukne "opslagsværk", hvilket i høj grad skyldes, at omfanget af artikler er kommet op på så højt et niveau, at man finder det, man søger... Endvidere er der sket en meget stor stigning i antallet at tilføjelser og redigeringer. Der er dog fortsat plads til mange flere emner, så den danske Wikipedia har via et redesign af forsiden, nye personlige velkomster og en ny mentorordning søgt at hjælpe nye bidragydere godt i gang. De 3 grundlæggende retningslinier for deltagelse i projektet er fortsat:

  • vær modig
  • vær neutral
  • vær venlig

De mange nye brugere og stadig flere nye muligheder indenfor Wiki-softwaren gør det fortsat nødvendigt at revidere og udbygge de nedskrevne hjælpesider og retningslinier.


Øvrige ideer

1. Skriv pressemedelsen i jeg-form, så kan den presseansvarlige henvise til gode artikler på en ren subjektiv baggrund, beskrive personlige oplevelser og pressemeddelsen ville få et meget personligt (menneskeligt) præg.

2. Brug pressemeddelsen til at skubbe til et igangværende projekt, som fx. "Skyd en kirke", hvilket også ville være en anledning til at omdøbe dette projekt.--Ankopedia 24. sep 2006 kl. 23:18 (CEST)


Jeg kan jo ikke brokke mig ret meget over indholdet....dog har jeg 3 ting, jeg lige vil fremhæve:
1. Man skal efter min mening altid søge at bevare fokus i sådan en pressemeddelse, og dermed begrænse antallet af "elementer" i budskabet. De 2 sidste afsnit synes indeholder mange elementer og lidt for lidt budskab. Så jeg vil foreslå at de to sidste afsnit reduceres til:
"Der arbejdes på at få kategoriseret artiklerne og formuleret klare retningslinjer for opbygningen af gode artikler. Alle er meget velkomne til at give deres besyv med"
2. Der mangler i høj grad tal for besøgende. Nico nævnte et tal på 170.000 sidevisninger pr. dag. Jeg er ikke i stand til selv at finde de relevante tal. Men jeg er ret overbevist om, at hvis man finder nogle at tal, der kan sammenlignes med de officielle tal fra FDIM[1], så vil I blive forbavset over, hvor stor en succes, der egenlig er med Wikipedia i forhold til mange kommercielle projekter. Lad være med at lave direkte sammenligninger med denne statistik i pressemeddelsen - Internet-statistik kendetegnes blandt ved at være indviklet.
3. Jeg kunne godt tænke mig, at en eller anden gad reducer lidt i teksten, dvs. samme budskab med færre ord og sætninger.--Ankopedia 25. sep 2006 kl. 09:29 (CEST)

Meget lang[rediger kildetekst]

Jeg synes denne pressemeddelse er MEGET lang. For mit vedkommende burde den være således:

Den danske udgave af det frie internetleksikon Wikipedia har nu nået 50.000 artikler. Med 50.000 artikler indeholder den danske udgave af Wikipedia nu ligeså mange artikler som fx. Gyldendals Leksikon. Leksikonet er en del af det internationale Wikipedia-projekt, der nu findes på over 200 sprog. Den danske Wikipedia finder man på internetadressen da.wikipedia.org.

Troværdighed[rediger kildetekst]

Kan man indsætte ordet "troværdighed" (eller "kredibilitet") i slutningen af følgende sætning?

Siden februar 2006 er alle anonyme redigeringer blevet gennemgået af et hold administratorer, som sørger for, at artiklerne overholder visse normer med hensyn til kvalitet og neutralitet.

Eller indgår ordet nærmest i kvalitet? Grunden til, jeg spørger er, at mange har tvivlet på troværdigheden af Wikipedia. --Christian (apoltix) 26. sep 2006 kl. 16:42 (CEST)

Vi har faktisk et gennemsnit på 61 artikler pr. dag i juli og august under ét. De sidste 2000 artikler er oprettet med et gennemsnit på 74 nye om dagen. -- Nico 1. okt 2006 kl. 17:16 (CEST)