Wikipedia:Landsbybrønden/Brud på GDFL af IT- og Telestyrelsen?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Brud på GDFL af IT- og Telestyrelsen?[rediger kildetekst]

Jeg er d.d. under en gennemgang af portalen IT-borger.dk blevet opmærksom på, at orbogen på siden citerer Wikipedias artikel MP3 uden at angive kilde eller licens fx GFDL.

Informationen det drejer sig om er[rediger kildetekst]

"Det har gjort den populær til udveksling af musik via internettet og til brug i bærbart musikudstyr (MP3-afspillere), da et stykke musik kan komprimeres til ca. en tiendedel af den oprindelige størrelse og stadig lyde næsten som den ukomprimerede original." se adresse først i indlægget

Udklip af WP-artikels andet afsnit:

"Det har gjort den populær til udveksling af musik via internettet og til brug i bærbart musikudstyr (mp3-afspillere), da et stykke musik kan komprimeres til ca. en tiendedel af den oprindelige størrelse og stadig lyde næsten som den ukomprimerede original." se versionen fra 2004 er langt før at nogen ordbog blev oprettet på it-borger.dk.

Se historien for it-borger.dk/ordbog på archive.org. Første hit er 23. feb. 2007, og jeg formoder at de kort før denne dato har konverteret til (nyt) Plone-system hvori ordboget er et nyt tiltag. Altså indholdet i MP3 artiklen her på siden er langt før deres ordbogssystem blev oprettet. Da teksten er langt ind af en anonym bruger kan jeg ikke se undersøge hvor indholdet i WP kommer fra, dvs. hypotetisk kan det godt komme for en af styrelsens gamle nedlagte sider.

Under portalens ophavsrettighedsinformationer nævnes GFDL ikke.

"Såfremt det på it-borger.dk er angivet, at andre har ophavsret til informationerne, skal der indhentes særskilt tilladelse hos pågældende ophavsretshaver til gengivelse og anvendelse af disse informationer." - Jeg har forgæves ledt efter henvisninger til GFDL eller Wikipedia, men intet fundet.

Jeg har ikke kontaktet dem (endnu).

Først ville jeg høre jeres input.

Se i øvrigt en vejledning om god citatskik fra Kulturministeriet.

(Skrev So9q (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jf. ophavsretsloven er det tilladt at anvende citater frit i det nødvendige omfang mod tydelig kildeangivelse. Et citat fra Wikipedia er derfor ikke nødvendigvis omfattet af vores GFDL. Men det er et brud på ophavsretten, hvis kilden til citatet ikke oplyses. --|EPO| 31. okt 2007, 23:31 (CET)