Wikipedia:Landsbybrønden/Brugerkonti vs. brugere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Brugerkonti vs. brugere[rediger kildetekst]

De fleste af vore registrerede brugere er enkeltpersoner, og det er også hvad vi generelt går ud fra, når vi diskuterer, men vi har vist ikke regler desangående - endnu. Der er i alt fald fire fordele ved at hver brugerkonto tilhører én person:

  • Diskussionen forløber mere naturligt
  • Ansvaret for evt. hærværk ligger ét sted
  • Rettigheder til billeder og tekst er veldefinerede
  • Man slipper for password-deling

På den anden side er det i nogle tilfælde nemmere at en skoleklasse eller en familie deler login - jeg mener nu bare, at fordelene ved "én konto = én bruger" er langt større end ulemperne. Hvad siger I andre? --Palnatoke 31. jan 2007 kl. 13:04 (CET)

Lyder meget fornuftigt. Det gæller vel begge veje at en bruger kun har en konto(+ evt botkonto).--Jan Friberg 31. jan 2007 kl. 13:51 (CET)
Jeg synes ikke der er nogen grund til at lave regler på området, vi kunne måske bare anbefale at man har én konto pr. person (+evt. bot). Som jeg ser det giver primært en selv problemer hvis man deler konto med andre så hvis nye brugere bare kender disse problemer vil de ikke dele konto. Desuden vil jeg tro at en sådan regel vil blive næsten umulig at håndhæve. --Morten LJ 31. jan 2007 kl. 14:15 (CET)
Er der et konkret problem?--C960657 31. jan 2007 kl. 20:42 (CET)
Som Morten skriver, så er de problemer, der måtte være, især brugernes egne, men der er et irritationsmoment i forhold til et par syvendeklasser, som bruger WP som projektskrivningsrum. De opfører sig nu pænt, men det er svært at få indtryk af om de forstår de beskeder, som gives. Vi bør nok bare beskrive ulemperne ved kontodeling på et sted, hvor man opdager det, når man opretter en konto (f.eks. på kontooprettelsessiden). Hvis vi så får problemer, kan vi stramme op på teksten. --Palnatoke 1. feb 2007 kl. 14:30 (CET)
Enig - deler man konto med andre, der vandaliserer, må man finde sig i at miste redigeringsretten. Et parallelt 'problem' to grånuancer ved siden af, er i mine øjne firmanavne (og URL) som brugernavn. Her virker det som om firmaet er talerøret, og kan man forvente NPOV-redigeringer i artikler om deres interesseområde? Og hvis en fyr nu oprettede sig som bruger:LEGO, kan firmaet så komme efter vedkommende og dermed os?? Den er godtnok lidt langt ude, men der er vist eksempler på begge dele. --Jørgen 1. feb 2007 kl. 23:23 (CET)

Jeg har nu tilføjet de fire punkter til den side, hvor man opretter sin konto. --Palnatoke 12. feb 2007 kl. 15:10 (CET)

Det ser fint ud til mig. --Morten LJ 12. feb 2007 kl. 15:48 (CET)