Wikipedia:Landsbybrønden/CopyrightByWikimedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

CopyrightByWikimedia[rediger kildetekst]

Jeg foreslår licensen {{CopyrightByWikimedia}} ophævet, da den ikke er forenelig med vores mål om 100% frit indhold.

Se i øvrigt betingelserne på oplægningssiden, som siger:

Citat Licensen skal tillade kommerciel brug, uindskrænket kopiering og redigering. Citat

Derfor foreslår jeg den licens fjernet og ændret til en fri licens, som f.eks. {{GFDL}} eller {{PD-xxx}}.

mvh Bilindustrien [ disk + bidrag + e-mail ] 14. jun 2009, 09:22 (CEST)

Licensen bruges kun ved logoet Fil:Wiki.png , og det får du vist ikke lov at ændre licensen på. - Nico 14. jun 2009, 09:38 (CEST)
Men det er stadigvæk ikke foreneligt med vores mål om 100% frit indhold. Man kan jo bare smække en tilfældig licens på og så smide det på Commons. Hvis ikke, skal der laves en note om CopyrightByWikimedia på oplægningssiden. mvh Bilindustrien [ disk + bidrag + e-mail ] 14. jun 2009, 10:28 (CEST)
Hvis man smider en tilfældig licens på uden at have fået lov til det, er vi ude i en overtrædelse af ophavsretten. Jeg ser ikke nogen grund til at lave en note om denne licens på oplægningssiden, da det i sagens natur ikke er en licens, der skal anvendes af "almindelige" brugere. --|EPO| COM: 14. jun 2009, 10:31 (CEST)
Læs også den svenske diskussion om samme emne, som gav mig ideen til denne tråd. mvh Bilindustrien [ disk + bidrag + e-mail ] 14. jun 2009, 10:35 (CEST)
Jeg er enig med EPO, og linket virker forresten ikke? --Masz (diskussion) 14. jun 2009, 10:38 (CEST)
Har hermed rettet linket, og nu skulle det gerne virke. mvh Bilindustrien [ disk + bidrag + e-mail ] 14. jun 2009, 10:41 (CEST)
Til EPO og Masz: Rettighederne til logoet tilhører jo os selv (Wikipedia), så i virkeligheden kan vi jo licensere det som det nu engang passer os. mvh Bilindustrien [ disk + bidrag + e-mail ] 14. jun 2009, 19:42 (CEST)
Nej. Wikipedia og Wikimedia er to vidt forskellige ting. Det er skribenterne (dvs. os), der i praksis udgør Wikipedia - men vi ejer ikke Wikipedia. Projektet her ejes af Wikimedia og vi bruger det kun.
Dette er også årsagen til, at vi skal indhente tilladelse hos Wikimedia, hvis vi ønsker at anvende logoet udenfor Wikimedias projekter. --|EPO| COM: 14. jun 2009, 19:45 (CEST)
Men en bruger herfra må have oversat logoet, og kunne i princippet derfor påsætte den licens, som passede ham/hende. mvh Bilindustrien [ disk + bidrag + e-mail ] 14. jun 2009, 20:06 (CEST)

(rykker til venstre) Originalen er lagt op lokalt af Christian List i sin tid, da han startede projektet. Men det betyder ikke, at han ejer rettighederne til logoet - tværtimod. Han har fået lov af Wikimedia til at ændre logoet og den tilhørende tekst, fordi det skulle bruges til en ny sprogudgave.

Denne særlige danske udgave er et afledt værk af det originale logo. Dette betyder, at Christian List har skabt et nyt værk ud fra originalen. Eftersom originalen er ophavsretsligt beskyttet, bliver det afledte værk tilsvarende beskyttet som originalen. Formelt set har Christian List kun rettighederne til teksten under globen, da dette var hans eneste ændring - og denne særlige danske tekst ikke optræder på originalen. --|EPO| COM: 14. jun 2009, 20:11 (CEST)

I den forbindelse kunne det måske for dig, Bilindustrien (og andre), være interessant at se denne tråd i forbindelse med vores artikelkonkurrence, hvor der netop skulle laves en plakat med logoet - så helt ligemeget er det vist ikke :) --Anigif 15. jun 2009, 00:09 (CEST)
For lige at få alle detaljer med, så vil jeg lige nævne at jeg ikke har lavet logoet og heller ikke har sat teksten på. Jeg sendte den danske tekst til den originale kunstner, han satte teksten på logoet og gav mig det færdige danske logo tilbage, som jeg derefter uploadede på den danske Wikipedia. --Christian List 30. jun 2009, 05:09 (CEST)