Wikipedia:Landsbybrønden/Fælles kontaktadresse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Fælles kontaktadresse[rediger kildetekst]

I takt med at den danske wikipedia bliver større og mere kendt, får vi i stigende grad henvendelser fra folk via mail. Disse mail kommer lidt tilfældigt til en administrator, nogle der har været aktive på en bestemt side, og endelig er der nogle få der finder frem til Wikipedia:Pressecenter, hvor der er angivet en mailadresse på wikipedia.dk.

Det har virket godt indtil nu, men jeg kan ihvertfald se på min egen mailboks at jeg er begyndt at få flere og flere henvedelser, hvoraf jeg ikke er rustet til at besvare dem alle. Og kommer de i en periode hvor jeg er optaget af andet, eller på en længere udlandsrejse, kan de godt komme til at ligge ubesvarede et stykke tid. Jeg vil gætte på at andre har det tilsvarende. Lige nu sidder jeg for eksempel med en henvendelse fra en IT-administrator, der har en forespørgsel angående skole-hærværk, og han skriver at han har ledt efter kontaktinformation uden held.

Derfor vil jeg foreslå at vi får oprettet en kontaktadresse til den danske wikipedia i OTRS, og samtidig opretter en Wikipedia:Kontakt Wikipedia, og linker til den i navigationsmenuen, på samme måde som enwiki har med en:Wikipedia:Contact_us.

Fordelen ved at bruge et delt system som OTRS er dels at man sikrer sig at al mail kommer samme sted hen, så der ikke er noget der putter sig et eller andet sted. Dels at der ikke bliver svaret mere end en gang på den samme henvendelse, som det kan ske, når en mail bliver sendt til aliaset på wikipedia.dk. Og endelig virker det lidt mere "professionelt" at have en veldefineret måde at kontaktew projektet på.

Hvis det er noget der er interesse for, vil jeg gå videre med tanken -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 30. mar 2006 kl. 14:21 (CEST)

Udmærket idé med en kotaktadresse, Wegge. Jeg kender ikke OTRS, men regner med at den virker som en alm. mailbox med indbakke, sendt mail etc. Kan den sende notifikation til dem, som skal passe den? --80.166.159.66 30. mar 2006 kl. 14:31 (CEST)
Umiddelbart ser det ud som en fornuftig ting. Hvad skal der gøres praktisk 1) for at få det op at køre, 2) når det kører? --Palnatoke 30. mar 2006 kl. 17:52 (CEST)

At få det i luften kræver at en eller anden (her vil jeg foreslå mig selv, fordi jeg kender folkene der kan ordne det) får OTRS-kabalen til at oprette en kø (mailadresse) og et antal brugere. Den daglige drift fungerer på mange måder som med et normalt webmail-interface, bortset fra at der er flere brugere, som kan håndtere den samme adresse. Der er nogle features med standardformularer, som kan tilføjes med tiden og efter behov. Det skulle være rimeligt nemt at gå til. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 30. mar 2006 kl. 17:58 (CEST)

God ide - vi får brug for et centralt kontaktsted efterhånden som WP bliver større. Vi kan lige så godt få rustet os til endnu flere brugere og dermed flere henvendelser. Mvh Malene Thyssen 30. mar 2006 kl. 18:11 (CEST)

Der lader til at være almindelig opbakning, så jeg vil tage initiativ til at få en kø oprettet. Som udgangspunkt vil jeg foreslå Palnatoke, Malene og undertegnede til at håndtere køeen, eftersom det i forvejen er os der står som kontaktpersoner flere steder. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 30. mar 2006 kl. 18:30 (CEST)

Fint med mig --Malene Thyssen 30. mar 2006 kl. 18:33 (CEST)
10-4. --Palnatoke 30. mar 2006 kl. 19:09 (CEST)
Udemærket ide. Vi har iøvrigt allerede Wikipedia:Kontakt os som et sidestykke til en:Wikipedia:Contact_us. --Christian List 6. apr 2006 kl. 00:14 (CEST)