Wikipedia:Landsbybrønden/Flytning af sider

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Flytning af sider[rediger kildetekst]

En initiativrig person har på et tidspunkt oprettet en side for hver af brikkerne i skakspillet (konge, dronning, tårn, løber, springer og bonde :-) ). Brikkernes navne er jo alle flertydige ord, hvilket nok har forledt vedkommende til at føje (skak) til alle navnene, så siderne hedder konge (skak) osv. osv. Jeg ønsker naturligvis alle siderne flyttet til nye sider, der kun har brikkens navn.

Da jeg er ret ny her, føler jeg mig ikke kompetent til at gøre dette på den rigtige måde - det forekommer mig at være ret komplekst at styre henvisninger til flertydige artikler, interne referencer samt billeder, kategorier og skabeloner for så mange sider. Jeg véd heller ikke, hvor meget af processen der dækkes af den automatiserede flytning, og hvad der skal tilrettes manuelt bagefter.

Kan jeg formå nogen til at bruge lidt kostbar tid på det? For mit vedkommende er det nu tid til at gå i [[wikiseng|drømmeland]] *S*

På forhånd tak. ----Sir48 20. apr 2005 kl. 02:11 (CEST)

Hvad forestiller du dig, at de nye navne skal være? De nuværende navne følger vores sædvane ved navngivning af artikler om flertydige emner.
Den flertydige konge-side befinder sig fx ikke på siden konge, fordi de fleste besøgende vil forvente at læse om statsoverhoveder på den side, hvorfra der til gengæld henvises til konge (flertydig). Er de flertydige opslagsord mere ligeværdige, places den flertydige side dog direkte på opslagsordet.
Når man har flyttet en side, skal samtlige sider der pegede på det gamle navn, manuelt opdateres med henvisninger til det nye navn (se "hvad henviser hertil" i menuen "værktøjer"). En bot kan måske klare det, hvis der er mange henvisninger. Med andre ord skal man være forsigtig med at bruge flyttefunktionen på populære opslagsord, og det skader ikke først at spørge her ved landsbybrønden.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 20. apr 2005 kl. 08:05 (CEST)
har lige set på det igen og må beskæmmet indrømme, at du har helt ret, Kaare. Jeg undskylder mange gange for ulejligheden og konstaterer, at jeg må have været mere træt, end jeg troede. Men så udgik den kæmpeopgave da... :-)
Tilbage står så kun at ønske, at der engang laves en bedre indgang til wikipedia for almindelige brugere, for ellers skal man være noget standhaftig for at finde frem til artiklen om kongen i skak. Heldigvis tror jeg, at en sådan væsentligt forbedret brugerindgang let kan laves. ---Sir48 (Thyge) 20. apr 2005 kl. 21:16 (CEST)
Der er ikke noget at undskylde; du er ny og skal først lære hvordan det hele fungerer på godt og ondt. :-)
Mht. artiklen om kongen i skak, synes jeg ikke det er så svært at skrive "konge skak" i søgefeltet, vælge knappen "Søg" (ikke "Gå til", der svarer til Googles "jeg føler mig heldig"), og på søgebilledet der fremkommer, vælge at søge vha. Google eller Yahoo. Når MediaWikis egen søgefunktion bliver aktiveret igen, forsvinder det sidste led (prøv evt. den tilsvarende søgning på den engelsksprogede udgave af Wikipedia, hvor søgefunktionen er aktiveret i skrivende stund).
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 20. apr 2005 kl. 21:43 (CEST)