Wikipedia:Landsbybrønden/Nationalitet vs. land

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nationalitet vs. land[rediger kildetekst]

Jeg har undret mig over logikken i navngivningen af kategorier i Kategori:Personer efter kontinent. Jeg har f.eks. på et tidspunkt oprettet Kategori:Personer fra Letland, som derefter er blevet rettet til Kategori:Letter og dernæst slettet. Dette er kun et eksempel, da jeg kan trække næsten et hvilket som helst land frem og fremføre et lignende eksempel. Når vi så kigger under Kategori:Europæere, så virker det ret ulogisk, at nogle kategorier er navngivet efter én formel, og andre efter en anden. Og det som jeg synes er underligt i al dette er, at Kategori:Personer fra Xland som oftest slet ikke dækker det samme som Kategori:Xer. Er der nogen som kan forklare mig logikken? Philaweb 4. jul 2011, 18:54 (CEST)

Logikken er vel at der ikke fra starten er nogen, der har bygget det hele, og derfor er der ikke nødvendigvis ensartede navngivningssystemer, men masser af knopskydning og ad hoc-strukturer. --Palnatoke 4. jul 2011, 19:33 (CEST)
Okay, det tænkte jeg nok... men, det kunne jo være der var en logik. ;o) Måske stof til et senere "projekt"? Philaweb 4. jul 2011, 19:46 (CEST)
På baggrund af denne diskussion er der faktisk sket en del - Kategori:Danske virksomheder er således i 2008 blevet til Kategori:Virksomheder fra Danmark, der så i 2009 er blevet til Kategori:Virksomheder i Danmark. Læs nærmere der - det kan udmærket tænkes at personer også var omfattet, men det er nogen tid siden jeg sidst har kigget på det. --Palnatoke 4. jul 2011, 20:04 (CEST)
Ideen er at man går udfra at alle som er fra Xland også er Xer. Det gælder ca. 98% af de kendte danskere også bor i Danmark eller født Danmark. Men det gælder ikke alle lande. I Indien og mange afrikanske lande så bor der mange forskelige folkeslag.Dysse 5. jul 2011, 15:27 (CEST)