Wikipedia:Landsbybrønden/Navboxnavne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Navboxnavne[rediger kildetekst]

Hej alle.. jeg tænkte på, om der ikke burde vedtages en navnekonvention for navbokse på lige fod med infobokse, der jo alle sammen hedder "Skabelon:Infoboks etellerandet", for at skabe en vis uniformitet i navnene. Mit forslag er "Skabelon:Navboks etellerandet". Hvad siger I? --Hockeyindustrien 4. okt 2008, 17:08 (CEST)

Pænt nej tak. Der er jo stort set ingen navigationsbokse, der har det som en del af navnet, hvilket viser, at ingen af opretterne har haft behov for at markere det. De interne Wikipedia-skabeloner hedder jo heller ikke "Skabelon:Wikipedia etellerandet". Og infoboksene har det bestemt heller ikke alle sammen som en del af navnet, bare i Kategori:Infoboksskabeloner har 47 af 165 ikke. Til gengæld er de så vidt muligt allesammen placeret i passende kategorier, så på den vis er typerne jo allerede markerede.
Så bortset fra uniformitet hvad skulle begrundelsen for indskydelse af ekstra navn så være? --Dannebrog Spy 4. okt 2008, 17:35 (CEST)
At der ikke bliver et kæmpe gedemarked i navnene. Hvis man undgår disse "fornavne", ender man med skabeloner, der for eksempel bare hedder "Bilmærke" -- og er der så tale om en infoboks eller navigationsboks? --Hockeyindustrien 4. okt 2008, 17:40 (CEST)
Ja det kan jeg selvfølgelig godt se, men så kunne man måske sige, at "fornavne" er til infobokse og dem uden er navigationsbokse og Wikipedia-bokse. De to sidste kommer jo alligevel næppe til at overlappe navnemæssigt. Men for alle tre grupper kan det selvfølgelig være værd at se på, om nogle af boksene ikke burde have andre mere passende eller uniforme navne. For infoboksene er der i hvert fald en del kreative navngivninger pt. --Dannebrog Spy 4. okt 2008, 17:49 (CEST)
Jeg synes det lyder som en god ide, hvis der da er tale om forskellige skabeloner. Lad os starte med at finde ud af om det hedder "Navbox" eller "Navboks". --Lhademmor 4. okt 2008, 18:14 (CEST)
Efter min opfattelse må det korrekte navn være "Navboks", ligesom det hedder "Infoboks". "Navbox" kommer vist af at skabelonen er kopieret lidt hurtigt fra engelsk.. --Hockeyindustrien 4. okt 2008, 18:16 (CEST)
Støtter forslaget med at tilføje "Navboks" foran navigationsboksenes navne.--Froztbyte 4. okt 2008, 20:50 (CEST)
  • Støtter - med ks --MGA73 4. okt 2008, 21:07 (CEST)
Og jeg er stadig imod. Det er unødvendigt med sådanne dobbeltfornavne, og f.eks. engelsk, norsk og svensk bruger det da heller ikke. Og rent praktisk udformes, indsættes og kategoriseres navigationsbokse og infobokse jo på vidt forskellig vis, så jeg har svært ved at se, hvor det er, man kan forveksle dem.
Men er det som alternativ teknisk muligt at oprette et særskilt navnerum, så navigationsbokse kommer til at hedde "Navboks:etellerandet"? --Dannebrog Spy 4. okt 2008, 22:10 (CEST)
En navboks er en skabelon, hvorfor de også skal ligge i skabelonnavnerummet. Som du selv er inde på ville et navnerum være smart, og det er jo praktisk set også det der bliver tale om med et foranstillet "navboks".. --Hockeyindustrien 5. okt 2008, 12:55 (CEST)