Wikipedia:Landsbybrønden/Nyligt afdøde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nyligt afdøde[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne høre, om der er nogen konvention om hvordan man vurderer notabiliteten for afdøde personer. Det forekommer mig at der optræder flere og flere personer i Nyligt afdøde, som efter min bedste vurdering, i større perspektiv vil gøre Wikipedia til et verdensomspændende biografisk leksikon. Er det meningen? Har f.eks australsk/kinesiske soldater fra Anden Verdenskrig mere end en marginal målgruppe i Danmark? Venlig hilsen nejdullus 20. nov 2009, 01:10 (CET)

Konventioner er vist så meget sagt. Vi forsøger vist at klare os med sund sans. Den sagde mig i dette tilfælde, at du har ret i, at Jack Wong Sue ikke har tilstrækkelig notabilitet på vore breddegrader til at optræde på forsiden i anledning af hans død. Så det har jeg fjernet igen. --Sir48 (Thyge) 20. nov 2009, 02:36 (CET)
Notabilitet for afdøde personer er vel ikke anderledes end for alle andre, bortset fra at selvbiografi-andelen er mindre. Om de så skal være med på Nyligt afdøde, må vel afhænge af dén sides afgrænsning. I øjeblikket ser jeg intet på Nyligt afdøde, der antyder at der er særlige optagelseskrav (bortset fra det, som fremgår af artikelnavnet). --Palnatoke 20. nov 2009, 06:33 (CET)