Wikipedia:Landsbybrønden/Ordbog og leksikon?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvordan forbinder man ordbog og leksikon?[rediger kildetekst]

for meget af en artikkel kan blive ord-forklaring, og det kan derfor være smart at flytte en del af indholdet eller det hele til ordbogen. Men hvordan forbinder man bedst til opbogen. Hvad med gloselister. Nogen emner er næsten kun beskrevet på engelsk og det kan være svært at finde de rigtige dansk udtryk hvis man ikke har lister over dem. Haabet 1. jul 2005 kl. 00:39 (CEST)

Hvis man ikke kan finde det rigtige danske udtryk, er man nok ikke den rette til at skrive om emnet. --Palnatoke 1. jul 2005 kl. 08:22 (CEST)


Problemet at ingen ved noget med sikkerhed. Og selv om du tror at du kender sandheden så kan det vise sig at være en myte eller en forsimpling. SÅ du må ikke tro at du kender EN sandhed og at den er den ENste rigtige sandhed; hvis du vil have muligheden for at blive klogere. 1. jul 2005 kl. 09:14 (CEST)~~

Nu tågesnakker du igen, Haabet. --Palnatoke 1. jul 2005 kl. 09:17 (CEST)

Hvis du tænker på de artikler vi har der er markeret som ordbogsopslag, så er det vel bare et spørgsmål om at få dem oprettet ovre i ordbogen, og derefter indstille artiklerne her i Wikipedia til sletning.
Hvis det du vil er at lave et link i f.eks. en Wikipediaartikel der peger på et opslag i Wikiordbogen, WikiBooks og hvad vi ellers har, så kan det gøres sådan her: [http://da.wiktionary.org/wiki/Punktum Ordbogsopslaget for "punktum]
Det ender med at se sådan her ud i den færdige tekst: Ordbogsopslaget for "punktum".
Peo

Eller blot [[wikt:Punktum]] -> wikt:Punktum, eller endnu bedre [[wikt:Punktum|]] -> Punktum. --Martin 1. jul 2005 kl. 13:38 (CEST)

Kan man ikke lave en kode {{Ordbog:Punktum}} Og få teksten "se i ordbogen for opslag om ordet Punktum" Eller har i en anden tekst som er bedre?

Haabet 1. jul 2005 kl. 16:55 (CEST) [[wikt:Punktum]]

Jeg har lavet skabelonen {{Wiktionary}}, der bare sættes ind på siden, og så vil den henvise til samme artikelnavn på Wiktionary. --Maitch 1. jul 2005 kl. 17:54 (CEST)