Wikipedia:Landsbybrønden/Paradigma for kirkeartikler?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Paradigma for kirkeartikler?[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne deltage i "Skyd en kirke"-projektet, og har uploaded nogle billeder og oprettet stubs for artiler om to kirker. Hvis jeg nu vil udvide artiklerne, findes der så en artikel, der tjener - eller kan tjene - som mønstereksempel for, hvordan man udformer en artikel om en kirke? Jeg synes det ville være hensigtsmæssigt, hvis der var en hvis ensartethed over sådanne artikler. IbRas 20. maj 2006 kl. 23:07 (CEST)

Wikipedia diskussion:Skyd en kirke#Lidt inspiration og et par tanker var jeg på et tidspunkt inde på noget af det samme:
Som første led kunne man måske overveje, om vi skulle have en slags idealmodel for en god kirkeartikel. I en artikel som Tranbjerg Kirke har jeg fx forsøgt at følge modellen fra Danmarks Kirker, uden dog at tage al information med (det ville tage lang tid, hvis man skal omformulere al information, så man ikke kommer i problemer med ophavsretten). Siden gjorde Bruger:Nico artiklen velillustreret (dog uden billeder af kirken invendigt), hvilket må være et andet krav til en god kirkeartikel. Til gengæld har jeg ikke været opmærksom på Skabelon:Kirke, som også må høre til i en god artikel (her kunne et delprojekt foreløbigt være at få sat skabelonen på de allerede eksisterende kirkeartikler)
Siden da har jeg også prøvet at følge modellen fra Danmarks Kirker i Hasle Kirke (Århus Kommune), men når artiklen kommer op i den længde bør man måske have et slags kort resume øverst i artiklen, hvor det kan nævnes, hvad der eventuelt gør kirken bemærkelsesværdig i forhold til andre kirker. --Heelgrasper 21. maj 2006 kl. 00:35 (CEST)
Ok, da der ikke synes at være andre ideer i omløb, så vil jeg anvende din 5-punkts disposition. Hvis den har fungeret for Nationalmuseet siden 1933, så er den vel også god nok til mig. --IbRas 21. maj 2006 kl. 12:04 (CEST)